ΑρχικήSecurityΟι λαμπτήρες Smart LED μπορούν επίσης να παραβιαστούν - Ευπάθεια εκθέτει κωδικούς...

Οι λαμπτήρες Smart LED μπορούν επίσης να παραβιαστούν – Ευπάθεια εκθέτει κωδικούς Wi-Fi

LED-light

Μέχρι τώρα, έχουμε δει πώς διαφορετικές έξυπνες οικιακές συσκευές, όπως ψυγεία, τηλεοράσεις και δρομολογητές θα μπορούσαν να εκθέσουν τα προσωπικά δεδομένα μας, αλλά τώρα μπορείτε να προσθέσετε ακόμη μια ανησυχία στον κατάλογο, τους λαμπτήρες LED. Μην γελάτε! Είναι αλήθεια.

Ερευνητές στο Ηνωμένο Βασίλειο από την εταιρία ασφάλειας Context έχουν διαμορφώσει μια επίθεση εναντίον λαμπτήρων που συνδέονται μέσω Wi-Fi, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι για αγορά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η επίθεση μπορεί να εκθέσει τα διαπιστευτήρια του δικτύου Wi-Fi, που χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία τους, σε οποιονδήποτε με προσβασιμότητα σε μία από τις LED συσκευές.

Οι ευπάθειες ασφάλειας εντοπίστηκαν στους  λαμπτήρες LIFX Smart, που μπορούν να ελέγχονται από συσκευές που βασίζονται σε iOS και Android και να επιτρέψουν σε έναν εισβολέα να αποκτήσει πρόσβαση σε έναν «κύριο λαμπτήρα». Με τη βοήθεια του, ο επιτιθέμενος θα μπορούσε να ελέγξει όλους τους συνδεδεμένους λαμπτήρες, του εν λόγω δικτύου, και να εκθέσει τις ρυθμίσεις δικτύου του χρήστη.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS