ΑρχικήsecurityKronos: Ένα νέο Banking Trojan προς πώληση σε Υπόγεια φόρουμ

Kronos: Ένα νέο Banking Trojan προς πώληση σε Υπόγεια φόρουμ

kronos-malwareΕρευνητές από την Trusteer έχουν ανακαλύψει ένα νέο Banking  Trojan που ονομάστηκε “Kronos” το οποίο πωλείται σε Underground φόρουμ.

Το κακόβουλο λογισμικό πωλείται για $ 7.000 και οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου προσφέρουν μια εβδομαδιαία δοκιμή στην τιμή των $ 1.000 με πλήρη πρόσβαση στο διακομιστή C&C, χωρίς κανένα περιορισμό.

Παρόμοιo με άλλα τραπεζικά Trojans, το νέο αυτό malware, είναι επίσης σε θέση να κάνει HTML Injection και συλλογή φόρμας.

Το Kronos διαθέτει δυνατότητες λειτουργίας χρήστη rootkit (Ring3) που θα βοηθούν αυτό το trojan να υπερασπιστεί τον εαυτό του από άλλα κακόβουλα λογισμικά και λειτουργεί τόσο σε 32bit όσο και σε 64 bit λειτουργικά συστήματα.

Έχει επίσης σχεδιαστεί για να ξεφεύγει από τα λογισμικά προστασίας από ιούς και παρακάμπτει το Sandbox. Το κακόβουλο λογισμικό κάνει χρήση κρυπτογράφησης για την σύνδεση με το διακομιστή C & C.

Η Trusteer δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη αναλυθεί το δείγμα του malware, προκειμένου να βεβαιώσει τις ιδιότητες του, όλες οι πληροφορίες που παρέχονται βασίζονται στη διαφήμιση στο υπόγειο φόρουμ.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS