ΑρχικήsecurityΓνωρίστε το «Project Zero», τη μυστική ομάδα χάκερ της Google που εντοπίζει...

Γνωρίστε το «Project Zero», τη μυστική ομάδα χάκερ της Google που εντοπίζει σφάλματα ασφάλειας

hotz-ap-660x396

Όταν ο 17χρονος George Hotz έγινε ο πρώτος hacker στον κόσμο που παραβίασε την κλειδαριά AT & T για το iPhone το 2007, οι εταιρείες τον αγνόησαν επίσημα, ενώ προσπαθούσαν να διορθώσουν τα σφάλματα που είχαν εκτεθεί από το έργο του. Όταν αργότερα παραβίασε μέσω αντίστροφης μηχανικής το Playstation 3, η Sony του έκανε μήνυση και έφτασε σε διακανονισμό μαζί του, μόνο αφού συμφώνησε να μην παραβιάσει ξανά άλλο προϊόν της Sony.

Όταν ο Hotz παρέλυσε τις άμυνες του λειτουργικού συστήματος του Google Chrome νωρίτερα αυτό το έτος, αντίθετα, η εταιρεία του κατέβαλε 150.000 δολάρια αμοιβή για τη βοήθειά του στην επιδιόρθωση των σφαλμάτων που είχε αποκαλύψει. Δύο μήνες αργότερα, ο Chris Evans, ένας μηχανικός ασφάλειας της Google, του έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μια προσφορά: Αν ο Hotz ήθελε να συμμετάσχει σε μια ελίτ ομάδα χάκερ πλήρους απασχόλησης που πληρώνονται για να «κυνηγήσουν» τα τρωτά σημεία ασφάλειας σε κάθε δημοφιλές λογισμικό που αγγίζει το διαδίκτυο.

Τώρα η Google σχεδιάζει να αποκαλύψει δημοσίως την ομάδα, που είναι γνωστή ως Project Zero, μια ομάδα από κορυφαίους ερευνητές ασφαλείας της Google με αποκλειστική αποστολή, τον εντοπισμό και την επιδιόρθωση των πιο ύπουλων σφαλμάτων ασφαλείας σε διάφορα λογισμικά. Αυτά τα μυστικά σφάλματα, που είναι γνωστά στον κλάδο της ασφάλειας ως “zero-day” τρωτά σημεία, τα εκμεταλλεύονται οι εγκληματίες, hackers επιχορηγούμενοι από το κράτος και οι υπηρεσίες πληροφοριών στις επιχειρήσεις κατασκοπείας τους. Με την αποκάλυψη των ερευνητών της, Google ελπίζει να επιδιορθώσει αυτά τα σφάλματα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS