ΑρχικήSecurityΣτοιχεία λογαριασμών της Microsoft έγιναν στόχος εκστρατείας Phishing

Στοιχεία λογαριασμών της Microsoft έγιναν στόχος εκστρατείας Phishing

MICROSOFTΟι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν δημιουργήσει μια νέα κακόβουλη εκστρατεία που αποσκοπεί στη συλλογή στοιχείων σύνδεσης για λογαριασμούς Microsoft από ανυποψίαστους χρήστες.

Το email φαίνεται να προέρχεται από τη Microsoft και ειδοποιεί τον χρήστη ότι ο λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους έχει φτάσει τον μέγιστο αριθμό μηνυμάτων που στέλνει και λαμβάνει. Για να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει και πάλι την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το μόνο που έχει να κάνει είναι να ακολουθήσει έναν σύνδεσμο και να ελέγξει τον λογαριασμό.

Κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο οδηγεί σε μια σελίδα phishing για το Microsoft Hotmail, σύμφωνα με ΟΤΑ και από τη στιγμή που τα στοιχεία σύνδεσης εισάγονται, αυτά συλλέγονται αυτόματα από τους απατεώνες.

Ο κίνδυνος είναι σημαντικός για τους χρήστες των υπηρεσιών της Microsoft, επειδή αυτά τα διαπιστευτήρια είναι μέρος του λογαριασμού της Microsoft και επιτρέπουν την πρόσβαση σε άλλα προϊόντα της εταιρείας, όπως Outlook.com, OneDrive, Windows Phone, ή το Xbox LIVE.

Η Toyota επενδύει σε μια startup ιπτάμενων ταξί

SecNewsTV 5 hours ago

Όποιος γνωρίζει πώς λειτουργούν οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο διαδίκτυο μπορεί εύκολα να εντοπίσει την απάτη, επειδή δεν υπάρχει όριο στο ποσό των μηνυμάτων που ανταλλάσσονται.

Για να κάνουν το μήνυμα να φαίνεται αυθεντικό, οι κυβερνοεγκληματίες εισήγαγαν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του δυνητικού θύματος στο κακόβουλο link.

Κάθε χρήστης που έχει πέσει σε αυτή την παγίδα πρέπει άμεσα να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασή του.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS