ΑρχικήSecurityΗ νέα έκδοση του Google Chrome 36 επιδιορθώνει 12 ευπάθειες

Η νέα έκδοση του Google Chrome 36 επιδιορθώνει 12 ευπάθειες

Google_Chrome_News_Image_01

Google κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση του Chrome 36 για Windows, Mac και Linux, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά από επιδιορθώσεις ασφάλειας.

Συνολικά 12 ευπάθειες έχουν επιδιορθωθεί στη νέα αυτή έκδοση του Chrome, αρκετές από τις οποίες ανακαλύφθηκαν από ανεξάρτητους ερευνητές, οι οποίοι ανταμείφθηκαν για τις προσπάθειές τους μέσω του προγράμματος bugbounty της Google.

Για μία ευπάθεια τύπου useafterfree στα web sockets (CVE-2014-3165), η Google κατέβαλε το ποσό των 1.500€ στον ερευνητή Collin Payne, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη ευπάθεια.

Επιπλέον,  η ομάδα της Google έλαβε λεπτομερή αναφορά σχετικά με ένα πρόβλημα ασφάλειας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποκάλυψη πληροφοριών μέσω του πρωτοκόλλου SPDY (CVE-2014-3166), χάρη στον ερευνητή Αntoine DelignatLavaud.

Για την αντιμετώπιση της ευπάθειας, οι προγραμματιστές του Chrome αποφάσισαν να απενεργοποιήσουν τSPDY και QUIC session pooling στην τελευταία έκδοση του browserΤο SPDY είναι ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας, που έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει την ταχύτητα φόρτωσης και την ασφάλεια των σελίδων, μέσω του χειρισμού του HTTP traffic.

Η Google κυκλοφόρησε επίσης και μια ενημερωμένη έκδοση του Adobe Flash Player, επιδιορθώνοντας 7 κρίσιμα κενά ασφάλειας στην εφαρμογή.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS