ΑρχικήinvestigationsΕπιβεβαίωση του SecNews για τους "scriptkids hackers" των Σκοπίων!

Επιβεβαίωση του SecNews για τους “scriptkids hackers” των Σκοπίων!

macedonian.hackers

Το SecNews επιβεβαιώθηκε για την αποκάλυψη που πραγματοποίησε πριν μερικές ώρες, για τους υποτιθέμενους “hackers” με την επωνυμία “Μακεδόνες Hackers” (Macedonian United hackers). Συγκεκριμένα το SecNews αποκάλυψε την ταυτότητα ενός εξ αυτών όπως μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό μας άρθρο [εδώ].

H συγκεκριμένη ομάδα των Σκοπιανών,αποτελούμενη από νεαρούς ηλικίας 18-26 ετών, που θεωρούν εαυτόν το λιγότερο Edward Snowden, έχει δημιουργήσει συχνά πυκνά προβλήματα σε τυχαίες ιστοσελίδες που στοχοποιούν με απλοικότατες μεθόδους. Με χρήση εργαλείων και μηδενική ουσιαστική γνώση προχωρούν σε αλλοιώσεις υπέρ του σκοπιανού κράτους με ανάρτηση μηνυμάτων. Σε μερικές εκ των επιθέσεων μάλιστα διαρρέουν πιστωτικές κάρτες που αντλούν από τους εξυπηρετητές που επιτίθονται.

[alert variation=”alert-success”]Όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρουν οι Έλληνες ερευνητές που συνεργάζονται στενά με το SecNews, “η μεθοδολογία τους είναι τουλάχιστον παιδαριώδη αφήνοντας πλήθος ιχνών, και απορούμε πως δεν έχουν εντοπιστεί και προσαχθεί από τις διωκτικές αρχές ευρωπαικών χωρών ή των ΗΠΑ”.[/alert]

Η αποκάλυψη του SecNews , με την δύναμη που δίνει το μέσο, φαίνεται ότι δημιούργησε μια άνευ προηγουμένου αναστάτωση στην ομάδα των Σκοπιανών scriptkids. Από το πρωί μέσω Google Translate 36 τερματικοί σταθμοί/υπολογιστές στα Σκόπια (μέλη πιθανόν της Σκοπιανής ομάδας) ανέλυαν την αποκάλυψη άρθρο.Το γεγονός ότι η ιστοσελίδα αποκάλυψε στοιχεία εμπλεκομένου σε περιπτώσεις hacking τόσο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό (Ευρώπη-Η.Π.Α) έθεσε σε συναγερμό την ομάδα η οποία από το πρωί προσπάθησε να εντοπίσει με αυτοματοποιημένα εργαλεία αδυναμίες με σκοπό να πλήξει την ιστοσελίδα και να “κατεβάσει” το άρθρο (σ.σ αστεϊσμοί)

amcedonian.hackers.2

Είναι τόσο το “μένος” τους  ως προς την αποκάλυψη που πραγματοποίησε το Secnews σε συνεργασία με Έλληνες διακεκριμένους ερευνητές υψηλού κύρους, που κατά την προσπάθειά τους αυτή, εντοπίστηκαν από τα συστήματα ασφάλειας της ιστοσελίδας αφήνοντας πλήθος στοιχείων & ηλεκτρονικών ιχνών, μιας και δεν είχαν παραμετροποιήσει ορθώς τα VPN και τα Tor clients.

[blockquote]Για βοήθεια των Ελληνικών αλλά και ξένων διωκτικών αρχών αποκαλύπτουμε την IP διεύθυνση του επιτιθέμενου που τις τελευταίες μέρες (αν και με απόκρυψη μέσω υπηρεσιών VPN/Tor) σαρώνει ιστοσελίδες στην Ελλάδα με σκοπό την αλλοίωση και ανάρτηση μηνύματος. Οι Έλληνες ειδικοί εντόπισαν από λάθος του επιτιθέμενου προς Ελληνικές ιστοσελίδες, το ηλεκτρονικό του ίχνος (IP διεύθυνση) το οποίο εντοπίστηκε και είναι η IP 77.28.72.17 – 19.05 ώρα Ελλάδος. Η εν λόγω IP ανήκει στον κρατικό πάροχο MT.NET.MK και πρόκειται για οικιακή ADSL γραμμή. Ο επιτιθέμενος προσπαθούσε απεγνωσμένα επί ώρες,να ανακαλύψει αδυναμίες με χρήση “σπασμένου” λογισμικού ελέγχου ιστοσελίδων (Acunetix/Nessus).  [/blockquote]

To SecNews , η πλέον αξιόπιστη Ελληνική ιστοσελίδα σχετικά με την ασφάλεια πληροφορικής, συνεργάζεται με τους πιο διακεκριμένους ανεξάρτητους ερευνητές ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων στην Ελλάδα τόσο για την ασφάλεια της ιστοσελίδας μας αλλά και στην αξιολόγηση των πληροφοριών που δεχόμαστε.Συνεπώς οι όποιες ενέργειες Σκοπιανών ή άλλων σε καμία περίπτωση  δεν πρόκειται να σταματήσουν ή να περιορίσουν τις δημοσιεύσεις-αποκαλύψεις  που πραγματοποιούμε συχνά-πυκνά αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας στον τομέα της ασφάλειας πληροφορικής.

Εκτιμούμε, ότι με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα, πρωτίστως οι Ελληνικές αλλά και οι ξένες αρμόδιες διωκτικές αρχές θα εξετάσουν τις ενέργειες της εν λόγω εγκληματικής ομάδας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS