ΑρχικήinetH Disney μηνύει διάσημο DJ για… τα αυτιά του Mickey Mouse!

H Disney μηνύει διάσημο DJ για… τα αυτιά του Mickey Mouse!

0902-disney-deadmou5-composite-3Ο Deadmau5, ένας από τους διασημότερους dj στον κόσμο, βρίσκεται τώρα σε νομική φιλονικία με την Disney, σχετικά με το αν το διάσημο κάλυμμα κεφαλής με τα αυτιά ποντικού που συνηθίζει να φοράει, είναι παρόμοιο με λογότυπο της εταιρείας.

Σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν την Τρίτη… η Disney ισχυρίζεται ότι το logo του Deadmau5 μοιάζει πάρα πολύ με τα διάσημα αυτιά του Mickey Μouse, και προσπαθεί να τον εμποδίσει από το να λάβει το trademark και να “πατεντάρει” τη μάσκα του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ο Deadmau5 ωστόσο φορά το κουστούμι με το κεφάλι ποντικού για περισσότερα από δέκα χρόνια – και η δικηγόρος του, Dina LaPolt δήλωσε ότι διαθέτει trademark γι’ αυτό σε άλλες 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στα δικαστικά έγγραφα, η Disney αναφέρει ότι τα αυτιά του Μicky υπάρχουν για περισσότερο από 60 χρόνια, και η χορήγηση του εμπορικού σήματος στον Deadmau5 θα μπορούσε να βλάψει τις δραστηριότητές της όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Παρόλα αυτά, ο γνωστός DJ δεν φαίνεται να ενοχλείται από την μήνυση της Disney …δηλώνοντας ότι δεν θα πέσει θύμα εκφοβισμού, και ότι είναι έτοιμος να αγωνιστεί για την προστασία των δικαιώματά της ιδιοκτησίας του.

Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα συνεχιστεί η κόντρα αυτή.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS