ΑρχικήsecurityMalware στο Twitch.tv στοχεύει χρήστες του Steam

Malware στο Twitch.tv στοχεύει χρήστες του Steam

Twitch-Chat-Malware-Spreads-Wipes-Dry-Steam-Accounts

Ερευνητές ασφάλειας προειδοποιούν για malware στο Twitch.tv, το οποίο θα μπορούσε να “αφανίσει” τον λογαριασμό σας στο Steam.

Σύμφωνα με την F-Secure, το κακόβουλο λογισμικό – το οποίο κρύβεται μέσα σε διαφημίσεις – διαδίδεται μέσω της λειτουργίας συνομιλίας (chat) που υπάρχει στην πλατφόρμα του Twitch.tv.  Ένα Τwitch-bot στέλνει μηνύματα μέσω διαφόρων channels και καλεί τους χρήστες να συμμετάσχουν σε μια εβδομαδιαία κλήρωση, προκειμένου να κερδίσουν διάφορα δώρα, όπως παιχνίδια.

Ωστόσο ο σύνδεσμος δεν οδηγεί σε κάποιο διαγωνισμό, αλλά σε ένα πρόγραμμα της Java που ζητά το όνομα και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών, καθώς και άδεια για να δημοσιεύσει το όνομα του νικητή.

Φυσικά, τα δεδομένα των χρηστών δεν συλλέγονται για κάποια λοταρία. Οι χρήστες μολύνονται με κακόβουλο λογισμικό ενώ επισκέπτονται την σελίδα, το οποίο διοχετεύει στους υπολογιστές ένα δυαδικό αρχείο και το εκτελεί για την πραγματοποίηση διαφόρων ενεργειών, όσον αφορά τους λογαριασμούς Steam των χρηστών.

Το malware μπορεί, για παράδειγμα, να λαμβάνει screenshots ή να προσθέτει νέους φίλους στο Steam, καθώς και να αποδέχεται αιτήματα φίλων που εκκρεμούν.

Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί επίσης να πραγματοποιήσει αγορές, εάν ο χρήστης διαθέτει χρήματα στο λογαριασμό του, να επικυρώσει συναλλαγές που εκκρεμούν, και να  πραγματοποιήσει πωλήσεις αντικειμένων με έκπτωση στην αγορά.

Ουσιαστικά, αυτό το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στον λογαριασμό σας στο Steam.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS