ΑρχικήSecurityΗ κρυπτογράφηση δεδομένων στο Android L θα είναι προεπιλεγμένη

Η κρυπτογράφηση δεδομένων στο Android L θα είναι προεπιλεγμένη

AH-Android-L-Logo

Χωρίς να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, εκπρόσωπος της Google αποκάλυψε στην Washington Post τα σχέδια της εταιρίας για κρυπτογράφηση των συσκευών που θα ενσωματώνουν το επερχόμενο λειτουργικό, Android L.

Με το χαρακτηριστικό αυτό, θα υπάρχει κρυπτογράφηση out-of-the-box για τα δεδομένα της Android συσκευής, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα παρακολούθησης και υποκλοπής, αλλά και διαρροές από σημαντικά κενά ασφαλείας όπως το Heartbleed.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Google, Niki Christoff, το Android προσφέρει κρυπτογράφηση για πάνω από τρία χρόνια και τα κλειδιά δεν αποθηκεύονται εκτός συσκευής, επομένως δεν μπορούν να μοιραστούν με την αστυνομία ή υποκλοπείς.

Στο Android L, η κρυπτογράφηση θα είναι από την αρχή ενεργοποιημένη, ώστε να μη χρειαστεί καν να την ενεργοποιήσει ο χρήστης.

Αυτό σημαίνει ότι σε ενδεχόμενα αιτήματα άρσης απορρήτου από κρατικές υπηρεσίες, η Google δε θα μπορεί να τους δώσει τα δεδομένα του χρήστη, καθώς το μοναδικό κλειδί αποκρυπτογράφησης θα βρίσκεται στη συσκευή.

Βέβαια, από την άλλη, προκαλεί ερωτηματικά γιατί αυτή η κρυπτογράφηση να είναι ενεργοποιημένη εξαρχής και να μη δίνεται στον χρήστη αυτή η επιλογή.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε, ότι το νέο iOS 8 της Apple έχει επίσης ενεργοποιημένη την αυτόματη κρυπτογράφηση, που αποτρέπει ακόμη και την ίδια την Apple, από το να έχει πρόσβαση στα αρχεία του χρήστη.

Android-L-auto-encryption1

Πηγή: e-pcmag.gr

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS