ΑρχικήinetΕλληνικές startups στην «παγκόσμια Silicon Valley»

Ελληνικές startups στην «παγκόσμια Silicon Valley»

silicon valley

Το Athens Founder Institute, το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατάρτισης επιχειρηματιών και νεοφυών επιχειρήσεων παγκοσμίως, ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο του προγράμματός του στην Αθήνα και βραβεύει τους έξι αποφοίτους, ενώ αναμένεται η δυναμική συνέχεια του προγράμματος με τον δεύτερο κύκλο τον Ιανουάριο του 2015.

Στην Ελλάδα το πρόγραμμα ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2014 και ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο με συνολική διάρκεια 14 εβδομάδων.

Σε αυτό το διάστημα οι εν δυνάμει ιδρυτές-Founders είχαν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν και να αναπτύξουν τις ιδέες τους σε επιχειρηματικό πλάνο, να μελετήσουν την αγορά και τον ανταγωνισμό ανάλογα με τον κλάδο δραστηριοποίησής τους, καθώς και να δεχθούν καθοδήγηση και συμβουλές από καταξιωμένα στελέχη της αγοράς και επιχειρηματίες.

Έξι από τους συμμετέχοντες κατάφεραν να περάσουν στην τελική φάση του εντατικού προγράμματος, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα εργαλεία και τη γνώση που έλαβαν και προχώρησαν στην ίδρυση των δικών τους νέων καινοτόμων επιχειρήσεων.

 

Οι επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν είναι:

Allcancode – Κώστας Καρολεμέας

Η Allcancode φτιάχνει παιχνίδια περιπέτειας που διδάσκουν την «τέχνη» του προγραμματισμού και κατ’ επέκταση της υπολογιστικής σκέψης. Οι παίκτες ελέγχουν τους χαρακτήρες του παιχνιδιού, συνθέτοντας οδηγίες σε μια οπτική γλώσσα προγραμματισμού. Το πρώτο της παιχνίδι λέγεται «Run Marco» και έχει σχεδιαστεί ειδικά για μαθητές δημοτικού.

Enter Art – Χριστιάνα Χειραναγνωστάκη

Ο απώτερος στόχος της Enter Art είναι να γίνει ένα σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της σύγχρονης τέχνης, όπου οι χρήστες θα μπορούν να περιηγηθούν και να αγοράσουν ηλεκτρονικά έργα τέχνης από νέους και ανερχόμενους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, να επισκεφθούν εικονικά διεθνείς εκθέσεις από τα σπίτια τους, να δουν και να αλληλεπιδράσουν με ηλεκτρονικές εκθέσεις σύγχρονης τέχνης και να έχουν πρόσβαση σε επιλεγμένο περιεχόμενο οργανωμένο από τη διεθνή ομάδα ειδικών της Enter Art.

Girapp – Λία Ζόρζου

Η Girapp είναι μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που θα προσφέρει εξατομικευμένες συστάσεις της τελευταίας στιγμής για την παρακολούθηση εκδηλώσεων. Οι συστάσεις θα παρέχονται τόσο σε ντόπιους και όσο και σε ταξιδιώτες ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι τους, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν την κράτηση τους με δύο εύκολα βήματα.

Modernizor – Δημήτρης Σχορετσιανίτης

Η Modernizor είναι μια ηλεκτρονική γκαλερί τέχνης που χρησιμοποιεί λιγότερο γνωστά έργα τέχνης από το παρελθόν ως αρχικά εικαστικά και τα μετατρέπει σε σύγχρονα έργα με τη βοήθεια μιας ομάδας έμπειρων γραφιστών. Στη συνέχεια, η Modernizor εφαρμόζει τα «εκσυγχρονισμένα» εικαστικά σε μια ευρεία ποικιλία των επιφανειών και υλικών (από εκτυπώσεις και καμβάδες έως και μαξιλαροθήκες ή plexiglas) και τα διαθέτει στο ηλεκτρονικό της κατάστημα.

My eTutor – Αθανάσιος Λαδόπουλος

Η My eTutor προσφέρει μια πρωτοποριακή πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκμάθησης για μαθητές. Η πλατφόρμα συνδυάζει προηγμένες τεχνολογίες εκμάθησης με εξειδικευμένους καθηγητές, κάνοντας τη διδασκαλία πιο αποτελεσματική και προσαρμόζοντάς την στις ανάγκες του κάθε μαθητή, αυξάνοντας έτσι σημαντικά τις μαθησιακές του ικανότητες και διευκολύνοντας την επιτυχία του στις εξετάσεις.

Villosophy – Γιώργος Ζαχαρτζής

Η Villosophy χρησιμοποιεί την τεχνολογία των κινητών τηλεφώνων για να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων προς ενοικίαση για διακοπές να βελτιώσουν την εμπειρία των επισκεπτών τους και να αυξήσουν αποδοτικότητά τους. Η εταιρεία προσφέρει τα εργαλεία που χρειάζονται οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές ακινήτων για να συντονίσουν τις κρατήσεις μέσω πολλαπλών καναλιών, παραμένοντας ταυτόχρονα επικεντρωμένοι στις ανάγκες των πελατών τους, και τους επιτρέπει να διαχειριστούν αποτελεσματικά την εμπειρία της διαμονής των πελατών τους.

Τι είναι το Founder Institute

Το Founder Institute είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατάρτισης επιχειρηματιών και νεοφυών επιχειρήσεων παγκοσμίως, το οποίο βοηθά επίδοξους επιχειρηματίες ανά τον κόσμο να ιδρύσουν βιώσιμες επιχειρήσεις τεχνολογίας.

Με έδρα το Silicon Valley και με τοπικούς συνεργάτες σε 55 πόλεις και 34 χώρες, το ινστιτούτο έχει βοηθήσει στη σύσταση πάνω από 1.017 επιχειρήσεων, με ποσοστό επιτυχίας 89,5%, οι οποίες με τη σειρά τους έχουν δημιουργήσει πάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας.

Σκοπός του ινστιτούτου είναι να βοηθήσει στη δημιουργία ενός εκατομμυρίου νέων θέσεων εργασίας παγκοσμίως.

Πηγή: nooz.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS