ΑρχικήsecurityΕισβολή σε λογαριασμούς χρηστών του Snapchat με σκοπό τη διανομή link προς...

Εισβολή σε λογαριασμούς χρηστών του Snapchat με σκοπό τη διανομή link προς ιστοσελίδες που πουλούν “θαυματουργά” χάπια διαίτης

snapchat-hack
Snapchat

Οι χρήστες του Snapchat, είχαν επηρεαστεί και στο παρελθόν από διαφημιστικές εκστρατείες τύπου spam, αλλά αυτή τη φορά το spamming βασίστηκε στο νέο τρόπο ανταλλαγής κειμένου (chatting) που έφερε το Snapchat το περασμένο Mάϊο.

Από τη στιγμή που ο νέος τρόπος ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων επέτρεπε την ανταλλαγή link μόνο μεταξύ φίλων, οι spammers άλλαξαν τους λογαριασμούς με σκοπό να διευκολύνουν την ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ τους.

Ο Satnam Nanrang της Symantec, αναφέρει ότι τα url που περιείχαν τη φράση “groupon.com”, ήταν σχεδιασμένα έτσι ώστε να ανακατευθύνουν τα υποψήφια θύματα με τέτοιο τρόπο, ώστε να πιστεύουν ότι θα δούνε προϊόντα από την ιστοσελίδα της Groupon με έκπτωση.

“Οι παραβιασμένοι λογαριασμοί του Snapchat έστελναν μια φωτογραφία από το φρούτο Garcinia Cambogia, το οποίο ακολουθούσε ένα μήνυμα που περιείχε το link της “groupon.com” μέσα στο url”, αναφέρει ο Narang.

Από τη μεριά του Snapchat, επιβεβαιώνεται ότι οι λογαριασμοί για την διάδοση των ψεύτικων διαφημίσεων έχουν περιοριστεί, και παρέχονται συμβουλές προς τους χρήστες της υπηρεσίας, ώστε να δημιουργούν περισσότερο περίπλοκους κωδικούς για να χρησιμοποιούν την υπηρεσία Snapchat με ασφάλεια.

Παρόλα αυτά, όπως διαφαίνεται το φταίξιμο για το συμβάν προέρχεται από άλλες ιστοσελίδες, μιας και οι χρήστες που χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό σε πολλές εφαρμογές του διαδικτύου έχουν περισσότερο ευάλωτους λογαριασμούς και η γενική συμβουλή προς αυτούς, είναι να χρησιμοποιούν διαφορετικό λογαριασμό σε κάθε υπηρεσία ή εφαρμογή που χρησιμοποιούν.

Script>Alert
Script>Alerthttps://www.secnews.gr
We are all Edward Snowden.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS