ΑρχικήinetΠώς να κάνουμε μια Android συσκευή τηλεχειριστήριο για dSLR

Πώς να κάνουμε μια Android συσκευή τηλεχειριστήριο για dSLR

Android remote

Αν ψάχνουμε τηλεχειριστήριο για την dSLR φωτογραφική μας, τότε μια συσκευή Android, μπορεί να βοηθήσει σε αυτή τη περίπτωση.

Αυτά που χρειαζόμαστε είναι:

  • Η φωτογραφική dSLR.
  • Μια συσκευή Android με υπέρυθρη λειτουργία.
  • Η εφαρμογή για dSLR τηλεχειρισμό.

Αρχικά πρέπει να δούμε αν η συσκευή Android μας έχει υπέρυθρες (IR). Οι περισσότερες νέες συσκευές έχουν αυτή τη λειτουργία, όπως το Galaxy S4, το Galaxy S5, το LG G3. Αφού ελέγξουμε για τη λειτουργία αυτή λοιπόν, κατεβάζουμε την δωρεάν εφαρμογή dSLR Remote από το Play Store.

Μετά την εγκατάσταση, ξεκινάμε την εφαρμογή και διαλέγουμε τη μάρκα της φωτογραφικής μας. Η εφαρμογή είναι συμβατή με όλες σχεδόν τις κάμερες, αν και κάποιες υψηλής τεχνολογίας κάμερες δεν διαθέτουν υπέρυθρες.

Επόμενο βήμα είναι να ρυθμίσουμε τις επιλογές του τηλεχειρισμού, από το μενού των ρυθμίσεων. Στα μοντέλα της Canon τη ρύθμιση μπορούμε να τη βρούμε στο μενού του χρονοδιακόπτη. Από εκεί επιλέγουμε τη καθυστέρηση 2sec/remote control. Το που βρίσκεται αυτή η ρύθμιση, διαφέρει ανάλογα με τη μάρκα, οπότε αν δε το βρίσκουμε εύκολα καλό είναι να συμβουλευτούμε το εγχειρίδιο οδηγιών.

Σημαντικό είναι επίσης σε αυτό το στάδιο, να απενεργοποιήσουμε και τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, ώστε να μην απενεργοποιηθεί η κάμερα.

Αρχικό μενού.
Αρχικό μενού.

Αφού τελειώσουμε με τις ρυθμίσεις της κάμερας, πάμε στην εφαρμογή που κατεβάσαμε, όπου βλέπουμε τέσσερις επιλογές: Remote, Timer, Random και HDR. Επιλέγουμε Remote και ανάλογα το μοντέλο της μηχανής μας στην οθόνη της συσκευής μας θα εμφανιστεί το είδωλο με ένα S ή με 2s. Πατώντας εκεί, ενεργοποιούμε το κλείστρο και τραβάμε τη φωτογραφίας μας!

 

Επιλογές για προχωρημένους

Στην εφαρμογή μπορούμε να βρούμε και ρυθμίσεις για προχωρημένους. Για παράδειγμα μπορούμε από την επιλογή Remote και μετά, Audio trigger να ρυθμίσουμε το επίπεδο έντασης ώστε η φωτογραφική να τραβάει αυτόματα φωτογραφίες όταν το επίπεδο ήχου φτάσει σε ένα σημείο. Το σημείο αυτό μπορούμε να το θέσουμε από την αρχή καθώς επίσης και το πόσες φωτογραφίες θέλουμε να τραβήξουμε με αυτή τη ρύθμιση.

Επίσης μπορούμε από την εφαρμογή να θέσουμε το χρονικό βήμα των φωτογραφιών, ας πούμε κάθε ένα λεπτό. Από την αρχική οθόνη επιλέγουμε Timer και ορίζουμε τα λεπτά που θέλουμε στο αντίστοιχο μενού. Η κάμερα θα τραβάει φωτογραφία κάθε λεπτό μέχρι να τη σταματήσουμε εμείς.

Η εφαρμογή έχει πάρα πολλές δυνατότητες που αξίζει να τις ψάξουμε ώστε να έχουμε ένα πλήρες τηλεχειρισμό της φωτογραφικής μας μηχανής, από την Android συσκευή μας. Ένας αναλυτικότερος οδηγός μπορεί να βρεθεί εδώ.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS