ΑρχικήSecurityΝέα απάτη: Δωρεάν κουπόνι για την Pizza Hut διανέμει Trojan

Νέα απάτη: Δωρεάν κουπόνι για την Pizza Hut διανέμει Trojan

Free-Pizza-Hut-Coupon-compressed
Εγκληματίες του κυβερνοχώρου που διαχειρίζονται το botnet Asprox / Kuluz προσπάθησαν να αυξήσουν τον αριθμό των μολυσμένων υπολογιστών, δελεάζοντας τα πιθανά θύματα με δωρεάν κουπόνι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε εστιατόριο της Pizza Hut.

Πολλοί θα νόμιζαν ότι οι χρήστες δεν θα εξαπατηθούν, αλλά σε αυτή την εκστρατεία το email φαίνεται γνήσιο και θα μπορούσε να ξεγελάσει ακόμα και τους πιο ύποπτους χρήστες.

Οι ερευνητές στην Cloudmark εντόπισαν τη νέα εκστρατεία την Τρίτη και μετά την ανάλυσή της, προσδιόρισαν ότι ήταν μια προσπάθεια επέκτασης του botnet Asprox, επίσης γνωστό ως Kuluoz.

Η προσφορά του δωρεάν κουπονιού από την Pizza Hut, έρχεται ως μια ενέργεια προώθησης από το εστιατόριο που γιορτάζει την 55η επέτειο του. Η Cloudmark όμως παρατήρησε ότι το εστιατόριο ιδρύθηκε το 1956, καθιστώντας το 58 ετών, κάτι που δεν είναι γνωστό στα πιθανά θύματα.

Αυτό είναι πραγματικά ένα από τα λίγα στοιχεία που δείχνουν ότι η προσφορά στο email δεν είναι αληθινή, γιατί όλα τα άλλα στοιχεία του μηνύματος δεν προδίδουν την απάτη. Υπάρχει επίσης και προθεσμία για την υποβολή της αίτησης για το κουπόνι.

Αφού κάνετε κλικ στο σύνδεσμο που παρέχεται, «δεν παίρνετε ένα κουπόνι για δωρεάν πίτσα – αλλά ένα αρχείο .zip που περιέχει ένα εκτελέσιμο αρχείο των Windows που θα κάνει τον υπολογιστή μέρος ενός κακόβουλου botnet που ονομάζεται Asprox ή Kuluoz» γράφει σε ένα blog post ο Andrew Conway από την Cloudmark.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS