ΑρχικήinetΗμερίδα της Ελληνικής Ένωσης Εγκληματολογικών Επιστημών

Ημερίδα της Ελληνικής Ένωσης Εγκληματολογικών Επιστημών

imerida

Η Ελληνική Ένωση Εγκληματολογικών Επιστημών ανακοινώνει τη διοργάνωση επιστημονικής-ενημερωτικής ημερίδας με θέμα “Επιστήμη – Πραγματογνωμοσύνη – Δικαιοσύνη”, την 29 Νοεμβρίου 2014, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του Πολεμικού Μουσείου (Ριζάρη 2 & Βασ. Σοφίας, Αθήνα), από 09:00-17:00, και θα περιλαμβάνει εισηγήσεις όλων των ενεργών τομέων ειδίκευσης της Ένωσης, αναδεικνύοντας την καθοριστική συμβολή & τον ειδικό ρόλο των Πραγματογνωμόνων ή Τεχνικών Συμβούλων στο ποινικό αλλά και στο αστικό δίκαιο. Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφτείτε τον διαδικτυακό ιστότοπο της Ένωσης, www.hafs.gr.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Την 29-11-2014, ημέρα Σάββατο και από ώρα 09:00-17:00, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (HELLENIC ASSOCIATION of FORENSIC SCIENCES) θα διοργανώσει στην αίθουσα διαλέξεων του Πολεμικού Μουσείου (Ριζάρη 2 & Βασ.Σοφίας, Αθήνα) επιστημονική – ενημερωτική ΗΜΕΡΙΔΑ, με θέμα: “ΕΠΙΣΤΗΜΗ <-> ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ <-> ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ” Στην εν λόγω ΗΜΕΡΙΔΑ θα παρουσιαστούν εισηγήσεις & χαρακτηριστικές παραδειγματικές υποθέσεις όλων των ενεργών Τομέων Ειδίκευσης της ΕΝΩΣΗΣ, αναδεικνύοντας την καθοριστική συμβολή & τον ειδικό ρόλο των Πραγματογνωμόνων & Τεχνικών Συμβούλων στο ποινικό αλλά και στο αστικό δίκαιο.

Την ΗΜΕΡΙΔΑ καλούνται να παρακολουθήσουν οι ενεργοί ‘επαγγελματίες’ του χώρου της Δικαιοσύνης (Δικαστές, Εισαγγελείς, Δικηγόροι, Νομικοί εταιριών κλπ.), που επιθυμούν να ενημερωθούν για τα σύγχρονα θέματα των εγκληματολογικών επιστημών (forensic sciences) και την άρρηκτη σχέση τους με την ουσιαστική απονομή της δικαιοσύνης.

Στο χώρο, προ της αίθουσας διαλέξεων, του Πολεμικού Μουσείου, θα οργανωθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ΗΜΕΡΙΔΑΣ έκθεση προϊόντων από εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στο χώρο των επιστημονικών οργάνων & συναφούς (εγκληματολογικού) εξοπλισμού.

forensics

Με απόφαση του Δ.Σ. έχει ορισθεί ως Πρόεδρος της ΗΜΕΡΙΔΑΣ & της Οργανωτικής Ομάδας το μέλος μας κ. Ιωάννης Σκλάβος (6942470975), Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α., πρώην Δ/ντής της Δ.Ε.Ε., Πραγματογνώμονας Εξεταστής Εγγράφων & Γραφής, με ιδιαίτερη εμπειρία σε θέματα οργάνωσης τέτοιων επιστημονικών εκδηλώσεων, συνεπικουρούμενος από τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής κ. Νικόλαο Τσιάτη (6947701054), Πραγματογνώμονα Εξεταστή Πυροβόλων Όπλων & Ιχνών Εργαλείων. Το αναλυτικό πρόγραμμα της ΗΜΕΡΙΔΑΣ, η τυχόν παροχή σχετικών εκπτώσεων σε ξενοδοχεία του κέντρου των Αθηνών και άλλες συναφείς ανακοινώσεις θα αναρτηθούν, άμεσα, στην ιστοσελίδα της ΕΝΩΣΗΣ www.hafs.gr ή www.elenege.gr, μέσω της οποίας θα πραγματοποιηθεί και η εγγραφή (registration) των συμμετεχόντων.

Για την παρακολούθηση της ΗΜΕΡΙΔΑΣ θα δοθούν σχετικές βεβαιώσεις. Σε διαλείμματα του συνεδριάσεων θα προσφερθεί, δωρεάν, καφές καθώς και ένα ελαφρύ γεύμα. Το κόστος συμμετοχής στην ΗΜΕΡΙΔΑ έχει ορισθεί στα 25€/άτομο, που όμως στην περίπτωση της έγκαιρης εγγραφής (early registration) προ της 30/9/2014, ορίζεται στα 20€/άτομο (έκπτωση 20% – 5€/άτομο), με απόδειξη την ημερομηνία κατάθεσης του αντίστοιχου ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό της ΕΝΩΣΗΣ στην ALPHA BANK: ΙΒΑΝ: ‘GR67 0140 2880 2880 0200 2003 363’ (BIC/SWIFT CRBAGRAA) Για οποιαδήποτε επικοινωνία να απευθύνεστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση ‘secretary@hafs.gr’ ή στο τηλέφωνο ‘6988111800’.

 

Ελληνική Ένωση Εγκληματολογικών Επιστημών

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το SecNews θα καλύψει ειδησεογραφικά την ημερίδα της ένωσης εγκληματολογικών ερευνών. Ειδικοί εγκληματολογικών ερευνών και ανάλυσης ψηφιακών πειστηρίων θα παραθέσουν στοιχεία και τρόπους έρευνας από πραγματικές υποθέσεις που απασχόλησαν την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Η επιστήμη της ανάλυσης ψηφιακών πειστηρίων από διαπιστευμένους πραγματογνώμονες, αποτελεί εξαιρετικό κλάδο τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα σε υποθέσεις ηλεκτρονικού εγκλήματος, ψηφιακών ερευνών και υποθέσεων βιομηχανικής κατασκοπείας. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων forensics αποτελούν πλέον τον απόλυτα αξιόπιστο και αδιάψευστο μάρτυρα για τις έρευνες που διενεργούν οι διωκτικές αρχές, ενώ οι εισαγγελικές αρχές δίνουν ιδιαίτερο βάρος στις σχετικές εκθέσεις για την λήψη των αποφάσεών τους.

Εκτιμούμε ότι όλοι οι ειδικοί του κλάδου οφείλουν να παρακολουθήσουν την ημερίδα από την οποία θα εξαχθούν πλήθος σημαντικών συμπερασμάτων.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS