ΑρχικήsecuritySnapchat κατά ανεπίσημων εφαρμογών

Snapchat κατά ανεπίσημων εφαρμογών

Safe Snapchat
Safe Snapchat

Μετά την παραβίαση ασφαλείας του περασμένου μήνα από εφαρμογές εκτός του Snapchat, η επίσημη εφαρμογή αποφάσισε να ενημερώνει τους χρήστες αν ο λογαριασμός τους, έχει βρεθεί να σχετίζεται με μη εξουσιοδοτημένες εφαρμογές .

Το μέτρο αποσκοπεί στην προστασία του τελικού χρήστη από ενέργειες που μπορεί να οδηγήσουν στην αποκάλυψη ιδιωτικών φωτογραφιών που κανονικά  διαγράφονται μέσω της κανονικής χρήσης της υπηρεσίας Snapchat .

Εφαρμογές τρίτων δεν θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε Snapchat λογαριασμούς

Η εταιρεία υποσχέθηκε καλύτερη προστασία από τον Οκτώβριο , γεγονός που καθησύχασε τους χρήστες του Snapchat.

Για την αντιμετώπιση της παράνομης δραστηριότητας και για να διασφαλίσει την ασφάλεια του περιεχομένου των χρηστών της , η εταιρεία αποφάσισε να εκδώσει ειδοποιήσεις για κάθε φορά που οι άλλες εφαρμογές συνδέονται με την υπηρεσία . Πολλές φορές μάλιστα οι εφαρμογές από τρίτους απαιτουν πρόσβαση στο λογαριασμό του χρήστη ώστε να συνδεθεί με την υπηρεσία. Η εφαρμογή πλέον ειδοποιεί το χρήστη και προτείνει μάλιστα την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης και τη διακοπή της τρίτης αυτή εφαρμογής.

Τον Οκτώβρη, ο server Snapsaved.com, παραβιάστηκε και υλικό που άνηκε στους Snapchatters, κλάπηκε και βγήκε παράνομα online. Το συμβάν ονομάστηκε “The Snappening”.

Τελικά τα 13 Gb προσωπικών φωτογραφιών και video, που φήμες ήθελαν να έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο, ήταν πολύ λιγότερα, όπως αποδείχτηκε αργότερα και δεν περιείχαν γυμνές φωτογραφίες των χρηστών.

Αυτό που προσφέρει άλλωστε η υπηρεσία, είναι η μεταφορά αρχείων και η διαγραφή τους από τη βάση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα,αφού τις έχει δει ο παραλήπτης.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS