ΑρχικήsecurityEπίθεση hacking στους mailservers του State Department (?)

Eπίθεση hacking στους mailservers του State Department (?)

keyboard-black-hack

To Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ (State Department) έκλεισε τα συστήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούσαν για το Σαββατοκύριακο μετά από υποψίες παράβασης, σύμφωνα με το Associated Press.

Η δραστηριότητα που εντοπίστηκε από τεχνικούς των συστημάτων του State Department, προκάλεσε ανησυχία και είχε σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο των mailservers του Υπουργείου. Οι τεχνικοί αναφέρουν ότι οι ύποπτες δραστηριότητες ξεκίνησαν τον Οκτώβριο, κοντά στον χρόνο επίθεσης στα συστήματα του Λευκού Οίκου. Άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες όπως η Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ανέφεραν παρόμοιες επιθέσεις. Προς το παρόν δεν είναι σαφές αν οι επιθέσεις συνδέονται.

Ένας αξιωματούχος του Υπουργείου που μίλησε στο Associated Press επέμενε ότι τα διαβαθμισμένα συστήματα δεν επηρεάστηκαν από την επίθεση. Το σίγουρο είναι ότι το απλό σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και η πρόσβαση σε δημόσιες ιστοσελίδες του Τμήματος, έχουν επηρεαστεί και έχουν κλείσει.

Το Associated Press αναφέρει ότι το State Department, αναμένεται να εκδώσει μια δήλωση επί του θέματος σήμερα Δευτέρα ή την Τρίτη, μετά τις βελτιώσεις ασφαλείας που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, το κλείσιμο των mailservers του State Department οδήγησε τους εργαζόμενους στο υπουργείο να χρησιμοποιούν λογαριασμούς Gmail για την επικοινωνία τους.

Πηγή: secnews.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS