ΑρχικήsecurityLet’s Encrypt - μια νέα Αρχή Πιστοποίησης για την παροχή δωρεάν Πιστοποιητικών...

Let’s Encrypt – μια νέα Αρχή Πιστοποίησης για την παροχή δωρεάν Πιστοποιητικών SSL

let's encrypt

H κρυπτογράφηση είναι πλέον απαραίτητη για κάθε online χρήστη.

Πολλές τεχνολογικές εταιρείες – γίγαντες, συμπεριλαμβανομένης της Google, της Apple και της Yahoo υιοθετούν μεθόδους κρυπτογράφησης για να προσφέρουν στους χρήστες ασφάλεια και ιδιωτικότητα, αλλά σύμφωνα με την Electronic Frontier Foundation (EFF), η υψηλού επιπέδου τεχνολογία Web Security δεν θα πρέπει να περιορίζεται μόνο στις πλουσιότερες εταιρείες τεχνολογίας.

Το μη-κερδοσκοπικό ίδρυμα EFF συνεργάστηκε με μεγάλες και διάσημες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Mozilla, της Cisco, και της Akamai για να προσφέρει δωρεάν τα πιστοποιητικά HTTPS / SSL για τους servers στις αρχές του 2015, προκειμένου να ενθαρρύνει την κρυπτογράφηση των συνδέσεων των χρηστών στις ιστοσελίδες τους.

Μέχρι τώρα, η αλλαγή του web server σε HTTPS από HTTP απαιτεί αρκετή εργασία και έξοδα από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας και είναι εξαιρετικά δύσκολη η εγκατάσταση και η συντήρησή του. Όμως, μετά την ίδρυση αυτής της νέας Αρχής έκδοσης δωρεάν πιστοποιητικών (CA), που ονομάζεται Let’s Encrypt, θα είναι ακόμη πιο εύκολο για τους διαχειριστές να διατηρούν κρυπτογραφημένες και ασφαλείς HTTPS ιστοσελίδες.

Η Let’s Encrypt έχει ως στόχο να παρέχει έναν ευκολότερο τρόπο για την απόκτηση και τη χρήση ψηφιακών πιστοποιητικών κρυπτογράφησης (TLS) για τη διασφάλιση ιστοσελίδων.

Η Let’s Encrypt είναι μια κοινή προσπάθεια της εταιρείας Mozilla, της Cisco Systems, της Akamai Technologies, της Electronic Frontier Foundation, του παρόχου πιστοποιητικών IdenTrust καθώς και ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Michigan.

Web developers που θέλουν να δοκιμάσουν την υπηρεσία μπορεί να επικεφθούν το GitHub, όπου ο κώδικας είναι δημόσια διαθέσιμος. Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί είναι ότι δεν είναι ακόμα κατάλληλος για production servers καθώς σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό οι χρήστες να δέχονται πολλές προειδοποιήσεις για το πιστοποιητικό εμποδίζοντας την πρόσβαση στη σχετική ιστοσελίδα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS