ΑρχικήsecurityΕισβολείς παραλύουν τα πληροφοριακά συστήματα της Sony Pictures

Εισβολείς παραλύουν τα πληροφοριακά συστήματα της Sony Pictures

sony-pictures

Σε παράλυση οδηγήθηκε το εσωτερικό πληροφοριακό σύστημα της Sony Pictures την Δευτέρα, αφού οι υπάλληλοι της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής και διανομής ταινιών είδαν στις οθόνες τους την εικόνα ενός σκελετού και ένα μήνυμα από τους «Φύλακες της Ειρήνης» που απειλούσε ότι… δεν είδα ακόμα τίποτα. Οι εισβολείς ισχυρίζονται ότι έχουν στα χέρια τους ύψιστα μυστικά.

Η είδηση επιβεβαιώνεται από την Sony Pictures στην διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Variety.com, αν και δεν αναγνωρίζεται ως «μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση»  αλλά ως «ένα θέμα του τμήματος υποστήριξης πληροφοριακών συστημάτων». Άλλες πηγές (Hollywood Reporter, Deadline.com) αναφέρουν πως επικρατεί αναβρασμός στα στούντιο στο Κάλβερ Σίτι της Καλιφόρνιας. Οι υπάλληλοι της εταιρείας καλούνται να απενεργοποιήσουν τους υπολογιστές τους, να μην επιχειρήσουν την πρόσβαση στα ηλεκτρονικά τους γραμματοκιβώτια και να αποσυνδέσουν τις φορητές συσκευές τους από το εσωτερικό δίκτυο ασύρματης δικτύωσης.

To μήνυμα υπογράφεται από τους “GOP” (Guardians of Peace), οι οποίοι δεν εξέφρασαν τις απαιτήσεις τους από την εταιρεία, απαίτησαν όμως «υποταγή», υπό την απειλή ότι θα δημοσιοποιήσουν τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της εταιρείας.

To 2011 η Sony και συγκεκριμένα το τμήμα που κατασκευάζει ό,τι σχετίζεται με το Playstation, είχε δεχτεί το μεγαλύτερο διαδικτυακό χτύπημα στην ιστορία της, εκθέτοντας δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του δικτύου PSN παγκοσμίως. Αυτή τη φορά, το χτύπημα αφορά το τμήμα παραγωγής ταινιών.

Πηγή: tech.in.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS