ΑρχικήSecurityΕπίθεση στο Craigslist κατεύθυνε το traffic στο διάσημο site "Digital Gangster" για...

Επίθεση στο Craigslist κατεύθυνε το traffic στο διάσημο site “Digital Gangster” για ώρες

 

digitalgangster1

Περίπου στις 5:00 μ.μ. PST στις 23 Νοεμβρίου, τα Domain Name Service αρχεία για τουλάχιστον μερικά από τα sites που φιλοξενούνται από την υπηρεσία Craigslist έγιναν hijack. Κάποιοι επισκέπτες στο Craigslist διαπίστωσαν ότι τα web requests τους κατευθύνονταν προς ένα underground forum που έχει συσχετιστεί στο παρελθόν με την πώληση κλεμμένων φωτογραφιών διασημοτήτων και με άλλες κακόβουλες δραστηριότητες.

Σε ένα blog post, ο διευθύνων σύμβουλος της Craigslist, Jim Buckmaster, είπε ότι οι εγγραφές DNS για τα sites της Craigslist είχαν τροποποιηθεί για να κατευθύνουν την εισερχόμενη κίνηση σε “διάφορες μη-Craigslist ιστοσελίδες”, όπως τις χαρακτήρισε. Ο λογαριασμός αποκαταστάθηκε, και ενώ οι εγγραφές DNS έχουν διορθωθεί, ορισμένοι διακομιστές DNS εξακολουθούσαν να κατευθύνουν το traffic σε άλλους διακομιστές ως αργά το απόγευμα της Δευτέρας.

Πάροχος Τομέα της Craigslist είναι η Network Solutions, η οποία ανήκει στην Web.com.

Ένα site που φάνηκε να λαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του traffic που προορίζόταν για το Craigslist ήταν  το “Digital Gangster”, το οποίο ανήκει στον ράπερ και χάκερ Bryce Case, Jr., επίσης γνωστό ως YTCracker, ο οποίος απέκτησε φήμη το 1999 για την επίθεση στο δίκτυο του Κέντρου Διαστημικών Πτήσεων Goddard της NASA.

Το DigitalGangster.com λανσάρεται ώς site “αφιερωμένο σε τίποτα ιδιαίτερo, εκτός από το να είναι σημαντικό. Είναι υπεύθυνο για τα εκατομμύρια των δολαρίων στο εμπόριο και για τα εκατομμύρια των τρομερών φαρσών στο Διαδίκτυο. Προειδοποίηση: Έχουν γεννηθεί παιδιά ως αποτέλεσμα του posting εδώ (σοβαρά)”. Μεταξύ άλλων, τα μέλη του ιστοχώρου που κατηγορούνται για συμμετοχή στη δημοσίευση φωτογραφιών που εκλάπησαν από το e-mail της Miley Cyrus το 2008.

Η ιστοσελίδα φόρουμ φαίνεται ότι έπεσε για κάποιο χρονικό διάστημα ως αποτέλεσμα του πρόσθετου traffic, κάτι που δείχνει ότι μπορεί να είχε σχεδιαστεί επίθεση τύπου denial of service εναντίον του φόρουμ. Πλέον η ιστοσελίδα είναι ενεργή. Το site έχει αποτελέσει στόχο προηγούμενων επιθέσεων.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS