ΑρχικήSecurityΤο ηλεκτρονικό τσιγάρο βλάπτει και τον υπολογιστή σας

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο βλάπτει και τον υπολογιστή σας

ηλεκτρονικό τσιγάρο

IT υπάλληλος, μεγάλης πολυεθνικής, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ανέφερε σε κάποιο blog ένα περιστατικό που συνέβη κατά την διάρκεια της εργασίας του, με ηλεκτρονικό τσιγάρο. Κάποιο στέλεχος της εταιρείας που εργαζόταν συνέδεσε το ηλεκτρονικό τσιγάρο του μέσω USB στον υπολογιστή του, ώστε να το φορτίσει. Αμέσως παρατηρήθηκε ιός στο δίκτυο της εταιρείας.

Το τμήμα IT χρειάστηκε αρκετή ώρα για να καταλάβει πώς έγινε αυτό μιας και τόσο ο συγκεκριμένος υπολογιστής όσο και όλο το δίκτυο, είχαν πλήρως ενημερωμένα antivirus. Τελικά, βρήκαν ότι το συγκεκριμένο στέλεχος είχε συνδέσει το ηλεκτρονικό τσιγάρο του σε θύρα USB του υπολογιστή του. Το τσιγάρο ήταν κατασκευασμένο στη Κίνα.

Malware μέσα στο ηλεκτρονικό τσιγάρο

Μετά από αρκετή ώρα, ανακάλυψαν ότι στο τμήμα φόρτισης του τσιγάρου υπήρχε επικίνδυνο για την ασφάλεια του υπολογιστή malware, το οποίο έτρεχε όταν συνδεόταν με τον υπολογιστή μέσω θύρας USB.

Η είδηση αυτή, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα για αυτές τις συσκευές, αληθεύει ως προς το ότι τα USB μπορούν να έχουν επικίνδυνα script, που μπορεί να τρέξουν κατά τη σύνδεση τους στην ανάλογη θύρα. Πρέπει πάντα να έχουμε ενημερωμένο antivirus και φυσικά να ελέγχουμε κατευθείαν και τις συσκευές που συνδέουμε μέσω USB.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS