ΑρχικήinetMια ματιά στην μαύρη αγορά της Βραζιλίας

Mια ματιά στην μαύρη αγορά της Βραζιλίας

Η μαύρη αγορά της Βραζιλίας

Η Trend Micro δημοσίευσε μια νέα μελέτη που αφορά τις μαύρες κυβερνο-αγορές της Βραζιλίας με επίκεντρο τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρονται σε αυτές. Η έρευνα είναι η τρίτη κατά σειρά, με τις δύο προηγούμενες να αναλύουν τις Ρωσικές και Κινεζικές μαύρες αγορές που είναι διαθέσιμες μέσω διαδικτύου.

Η νέα μελέτη, ακριβώς όπως και οι προηγούμενες, περιγράφει μια ακμάζουσα αγορά, όπου οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου πωλούν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους σε ενδιαφερόμενους που αντί να δημιουργήσουν τα δικά τους εργαλεία επίθεσης μπορούν να τα βρουν έτοιμα σε καλές τιμές.

Η μελέτη αναφέρει ότι οι υπηρεσίες που διατίθενται στους απατεώνες είναι γνωστές ως “crime-as-a-service” (έγκλημα με μορφή υπηρεσίας) και αποτελούν πόλο έλξης για παλιούς και νέους απατεώνες. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση στους εμπειρογνώμονες είναι οι χαμηλές τιμές που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ολοένα η ζήτηση.

«Τα εμπόδια για την έναρξη του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο έχουν μειωθεί. Τα εργαλεία hacking γίνονται όλο πιο φθηνά και σε πολλές περιπτώσεις προσφέρονται ακόμη και δωρεάν. Οι τιμές είναι χαμηλότερες και τα χαρακτηριστικά είναι πιο πλούσια. Τα Υπόγεια φόρουμ ευδοκιμούν σε όλο τον κόσμο, κυρίως στη Ρωσία, την Κίνα και τη Βραζιλία και έχουν γίνει δημοφιλές μέσο για να πωλούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου σε όλο τον κόσμο”, αναφέρει η έκθεση «The Brazilian Underground Market».

Brazilian-underground-banking-malware-prices
Οι κυβενο-εγκληματίες της Βραζιλίας φαίνεται να είναι πιο αδίστακτοι στην χρήση social media, όπως Facebook, YouTube, Twitter, Skype, και WhatsApp. Aντίθετα ρωσικές και κινεζικές επιχειρήσεις  “κρύβονται” στο Deep Web και κάνουν χρήση εργαλείων που οι απλοί χρήστες δεν συνηθίζουν να χρησιμοποιούν – όπως το Internet Relay Chat (IRC).

Για αρκετά χρόνια, η Βραζιλία ήταν γνωστή αγορά για να προμηθευτεί κάποιος τραπεζικα Trojans – Πολλά  κακόβουλα προγράμματα που σχεδιάστηκαν από Βραζιλιάνους hackers επέτρεπαν με διάφορες τεχνικές την κλοπή πιστωτικών καρτών και προσωπικών δεδομένων που σχετίζονταν με τραπεζικές συναλλαγές.Η Βραζιλία κατέχει τη δεύτερη θέση παγκοσμίως όσον αφορά την ηλεκτρονική τραπεζική απάτη και τη διανομή malware σε παγκόσμια κλίμακα και διαθέτει στην αγορά το 9% του συνολικού αριθμού κακόβουλων banking λογισμικών.

Τα τραπεζικά Trojans πωλούνται για περίπου 386 δολάρια και επιτρέπουν στους αγοραστές να τροποποιήσουν τους κώδικες σύμφωνα με τις ανάγκες τους, ώστε να αποφευχθεί ο εντοπισμός τους. Ένα άλλο  πολύ δημοφιλές προϊόν είναι τα  Bolware  που προσφέρουν ένα εύκολο στη χρήση πίνακα ελέγχου για την παρακολούθηση και τη διαχείριση των κακόβουλων δραστηριοτήτων.Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία των bolware προσφέρονται στην τιμή των  155 δολαρίων, περίπου. Η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς τις τιμές  για πολλά άλλα προϊόντα και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων κλεμμένων πιστωτικών καρτών , SMS-spamming υπηρεσιών και phishing  σελίδων για δημοφιλείς τράπεζες.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS