ΑρχικήinetΓερμανική κυβέρνηση:ναι στην απόκτηση της Secusmart από την BlackBerry

Γερμανική κυβέρνηση:ναι στην απόκτηση της Secusmart από την BlackBerry

Η γερμανική κυβέρνηση έχει προσυπογράψει για την απόκτηση της γερμανικής εταιρείας Secusmart από την BlackBerry, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

απόκτηση της Secusmart από την BlackBerry

Η Secusmart είναι η εταιρεία που αναπτύσσει το λογισμικό και το hardware για την προστασία των κυβερνητικών τηλεφώνων, συμπεριλαμβανομένου του  “Μέρκελ Phone” που χρησιμοποιείται από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία χρησιμοποίησε μια πιο ασφαλή συσκευή όταν αποκαλύφθηκε ότι η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) παρακολουθούσε τις επικοινωνίες της.

“Η γερμανική κυβέρνηση έχει εξετάσει την προγραμματισμένη αγορά / απόκτηση της Secusmart από την Blackberry και έχει δώσει την έγκρισή της για να προχωρήσει”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου οικονομίας την Παρασκευή, σύμφωνα με το Reuters.

Ήδη από τον Ιούλιο 2014, η καναδική εταιρεία κατασκευής κινητών είχε εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με την απόκτηση της εταιρείας Secusmart.

Για να πάρει την έγκριση του Βερολίνου, η εταιρεία κατασκευής κινητών έπρεπε προφανώς να συμφωνήσει σε μια σειρά από κυβερνητικές απαιτήσεις. Θα έπρεπε να δώσει πλήρη πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα του στο γερμανικό οργανισμό ασφάλειας των πληροφοριών, που είναι γνωστό ως BSI.

Περαιτέρω, το Βερολίνο ορίζει ότι η ανάπτυξη της Secusmart θα συνεχίσει να λαμβάνει χώρα στη Γερμανία και υπαγορεύει μια «δεσμευτική» συμφωνία ότι η  BlackBerry δεν θα μοιραστεί προσωπικές πληροφορίες με ξένες κυβερνήσεις ή μυστικές υπηρεσίες.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS