ΑρχικήsecurityH Europol συνέλαβε 118 άτομα για χρήση κλεμμένων πιστωτικών καρτών

H Europol συνέλαβε 118 άτομα για χρήση κλεμμένων πιστωτικών καρτών

Europol

Η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία, Europol, ανακοίνωσε ότι την περασμένη Παρασκευή συνέλαβε 118 άτομα με τη κατηγορία χρήσης κλεμμένων πιστωτικών καρτών που χρησιμοποίησαν για αγορά αεροπορικών εισιτηρίων. Οι συλλήψεις έγιναν στα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο την Τετάρτη και την Πέμπτη. Η επιχείρηση βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό, στη συνεργασία από τα τραπεζικά δίκτυα της Visa και MasterCard μαζί με 60 αεροπορικές εταιρείες, 80 αεροδρόμια και 45 υπηρεσίες των αρχών σε ολόκληρο το κόσμο.

Σε όλη την επιχείρηση που κράτησε 2 ημέρες, εκπρόσωποι από τις αεροπορικές εταιρείες και τις εταιρείες πιστωτικών καρτών, ήταν παρόντες στο κέντρο συντονισμού που διαχειρίζεται το Κέντρο Ευρωπαϊκού Κυβερνοεγκλήματος της Europol (EC3). Εκεί οι εκπρόσωποι των αεροπορικών εταιρειών προσδιόρισαν τα ύποπτα εισιτήρια. Στη συνέχεια, “χρησιμοποιώντας τα δικά τους στοιχεία από το σύστημα κρατήσεων που έχουν, οι εκπρόσωποι των τραπεζικών ιδρυμάτων επιβεβαίωσαν τις ύποπτες συναλλαγές σε σχέση με τις κρατήσεις από τις αεροπορικές εταιρείες.”, αναφέρει η έκθεση της Europol.

Η Europol έστειλε ειδοποιήσεις προς την αστυνομία των αεροδρομίων με τα στοιχεία των υπόπτων. Προκειμένου να εντοπίσει τους υπόπτους, καθώς και κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα, οι αναλυτές της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας παραδέχονται την πρόσβαση τους σε βάσεις δεδομένων για πληροφορίες σχετικά με τα εγκλήματα.

Η EuropoI αναφέρει επίσης, ότι πολλοί από τους συλληφθέντες ήταν ύποπτοι για διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και ανθρώπων, και μερικοί ήταν κατά επανάληψη παραβάτες. Αλλά στο blog Bank Info Security, πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλοί από τους συλληφθέντες υπόπτους ήταν μικροί μεταφορείς ναρκωτικών ενός μεγαλύτερου κύκλου του οργανωμένου εγκλήματος.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS