ΑρχικήinetΕπετειακή έκδοση PS 4 για τα 20 χρόνια PlayStation

Επετειακή έκδοση PS 4 για τα 20 χρόνια PlayStation

PlayStation

Εχθές, 3 Δεκεμβρίου, το project PlayStation έκλεισε τα 20α γενέθλια του. Είκοσι χρόνια πέρασαν από τότε που έκανε την εμφάνιση της η νέα τότε gaming κονσόλα, κάνοντας θραύση και αλλάζοντας τα μέχρι τότε δεδομένα.  Συγκεκριμένα κυκλοφόρησε επίσημα στην Ιαπωνία στις 3 Δεκεμβρίου του 1994.

Στο επίσημο blog του PlayStation, ο Shuhei Yoshida, Ceo της Sony Computer Entertainment, θέλησε να ευχαριστήσει τους gamers και φίλους του PlayStation, για την υποστήριξη τους όλο αυτό το διάστημα. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι του φαίνεται σαν χθες που κυκλοφόρησε το PS και δηλώνει χαρούμενος που βρίσκεται ακόμη σε αυτή τη θέση και μπορεί να γιορτάσει και αυτό μαζί με όλους τα γενέθλια του PlayStation.

Συνεχίζοντας, αναφέρεται στη κριτική που δέχθηκε η εταιρεία όταν ανακοίνωσε το project, για το αν θα κατάφερνε να μπει στη τότε αγορά, που για τους νοσταλγούς των games έχουμε να θυμηθούμε αρκετές κονσόλες και συστήματα που υπήρχαν τότε. Άλλωστε η Sony ήταν γνωστή τότε για τα ηλεκτρονικά κυκλώματα που κατασκεύαζε, τα ηχοσυστήματα και διάφορες άλλες οικιακές συσκευές. Σε καμία περίπτωση δε μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι η νέα gaming κονσόλα το PS θα κατακτούσε τόσο γρήγορα την αγορά.

Το πάθος για τα games του Ken Kutaragi, ήταν αυτό που έκανε πραγματικότητα  τη Sony Computer Entertainment. Άλλωστε στις αρχές του ’90 έγινε και η μεγάλη ανάπτυξη των games περνώντας από τα 16 bit στα 32, μετά στα 64 και σιγά σιγά φτάσαμε στο σήμερα με εκπληκτικά πλέον γραφικά. Το αρχικό PS είχε στόχο να κάνει τη περιπέτεια πραγματικότητα και μάλιστα το κατάφερε με τέλειο τρόπο.

 Ο Yoshida, κλείνει με ένα απίστευτο δώρο προς του φίλους του PlayStation μια επετειακή έκδοση του PS4 για τα είκοσι χρόνια! Σε ειδικό κουτί και με το ίδιο χρώμα του πρώτου PS, το γκρι, για όσους το θυμούνται, η επετειακή κονσόλα υα βγει σε μόλις 12,300 κομμάτια παγκόσμια, τα οποία θα μοιραστούν σε διάφορες χώρες και με τιμή 499€. Φυσικά δε θα είναι διαθέσιμη σε καταστήματα, αλλά θα ανακοινωθεί πώς μπορούν να την αποκτήσουν όσοι ενδιαφέρονται.

Τέλος ο Yoshida, κλείνει ευχαριστώντας για αυτά τα 20 χρόνια και προσδοκώντας στα επόμενα 20.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS