ΑρχικήSecurityΘέματα ασφαλείας στο Google App Engine

Θέματα ασφαλείας στο Google App Engine

google app engine.

Ερευνητές από τη Security Explorations, αναφέρουν ότι έχουν βρει πολλά σοβαρά θέματα ευπάθειας στο περιβάλλον Java στο Google App Engine, μέρος της πλατφόρμας Cloud, της Google.

Η Google App Engine, είναι μια υπηρεσία Platform as a Service (PaaS), και προσφέρεται για να τρέξουν custom προγράμματα και εφαρμογές, χρησιμοποιώντας αρκετές γλώσσες προγραμματισμού. Πολλές από αυτές είναι γραμμένες σε περιβάλλον Java.

Η Security Explorations, αναφέρει ότι τα τρωτά σημεία επιτρέπουν στον επιτιθέμενο να παρακάμψει το VM Java security sandbox, και να εκτελέσει το script που θέλει. Συνολικά, οι ερευνητές πιστεύουν ότι, ο αριθμός των προβλημάτων είναι πάνω από 30.  Δε κατάφεραν όμως να ολοκληρώσουν την έρευνα τους, επειδή η Google σταμάτησε τη δοκιμή τους, αναστέλλοντας το λογαριασμό τους, στο Google App Engine.

Ελπίζουν, όμως ότι η Google θα τους επιτρέψει να ολοκληρώσουν την έρευνα τους, όπως άλλωστε ταιριάζει και με τη συμπάθεια που έχει η εταιρεία και γενικά υποστηρίζει την ερευνητική κοινότητα για θέματα ασφαλείας.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS