ΑρχικήsecurityH Apple μπλοκάρει το Flash Player 16 στο OS X

H Apple μπλοκάρει το Flash Player 16 στο OS X

Flash Player

Λόγω των ζητημάτων ασφάλειας στο Flash Player της Adobe, η Apple αποφάσισε να θέσει εκτός λειτουργίας όλες τις εκδόσεις του λογισμικού πριν από την έκδοση 16.0.0.235 και 13.0.0.259. Αυτό είναι μια γνωστή τακτική για τον Καλιφορνέζο γίγαντα της τεχνολογίας.

Η Apple χρησιμοποιεί ένα εργαλείο που κάνει block των επικίνδυνων εκδόσεις του Flash, κάθε φορά που ανακαλύπτονται νέα ζητήματα ασφαλείας. Η εταιρεία θεωρεί αυτό ως μια μέθοδο πολύ πιο αποτελεσματική από το να κυκλοφορήσει ειδοποίηση στους χρήστες, που μπορεί να διαβάσουν ή και όχι. Επίσης, δεν εμπιστεύονται ότι η Adobe θα κυκλοφορήσει τα αναγκαία patches έγκαιρα, όπως ακριβώς συνέβη αυτή την εβδομάδα.

Μέσω μια λίστας email, η Apple ενημερώνει τους χρήστες Mac ότι “λόγω των ζητημάτων ασφάλειας σε παλαιότερες εκδόσεις, η Apple, έχει ενημερώσει τον web plug-in μηχανισμό blocking ώστε να απενεργοποιήσει όλες τις εκδόσεις πριν από το Flash Player, έκδοσεις 16.0.0.235 και 13.0.0.259.” Προσφέρει περαιτέρω πληροφορίες για το web block plug-in μέσω του εγγράφου υποστήριξης, HT202681.

Το OS X, θα εμφανίσει ένα μήνυμα που αναφέρει ότι η εγκατάσταση του Flash είναι παλιά, και συστήνει να κατεβάσετε μια νεότερη έκδοση. Αυτό είναι υποχρεωτικό αν ο χρήστης επιθυμεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το Flash, αλλά υπάρχει μια λύση, εάν δεν είναι διαθέσιμες νέες, Flash εκδόσεις.

Η Adobe, έχει αφήσει το ελαττωματικό Flash 16 άθικτο, δίνοντας στους χρήστες Mac καμία άλλη επιλογή, από το είτε να σταματήσουν να χρησιμοποιούν Flash, είτε να χρησιμοποιούν το plug-in σε website που εμπιστεύονται. Λόγω της καθυστέρησης από την Adobe, να κυκλοφορήσει το patch της ενημέρωσης, η Apple πήρε τη κατάσταση στα χέρια της για άλλη μια φορά, να και σε λίγες μέρες η Adobe, θα διορθώσει το πρόβλημα αυτό.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS