ΑρχικήSecurityAndroid χρήστες στο Η. Βασίλειο πλήρωναν συνδρομή χωρίς να το γνωρίζουν

Android χρήστες στο Η. Βασίλειο πλήρωναν συνδρομή χωρίς να το γνωρίζουν

Android

 

Τρεις εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο, παροχής πρόσθετου τέλους υπηρεσιών (PRS), χρησιμοποιούσαν κακόβουλες εφαρμογές για Android, ώστε να χρεώνουν τους χρήστες χωρίς γνώση τους, και σε κάποια από τα θύματα, ήρθαν υπέρογκοι λογαριασμοί τηλεφώνων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Το κακόβουλο λογισμικό γινόταν download από σελίδες με adult περιεχόμενο, αλλά και μέσω phishing SMS.

Κανένα από τα μηνύματα κειμένου, που συνήθως ενημερώνουν τον πελάτη για τις χρεώσεις δεν εμφανιζόταν στη συσκευή, και η απάτη φαινόταν πολύ πιο μετά στους λογαριασμούς που λάμβανε το θύμα.

Η ρυθμιστική αρχή PhonepayPlus, ξεκίνησε έρευνα για το θέμα αυτό, μετά την παραλαβή εκθέσεων σχετικά με την δόλια δραστηριότητα από το Kaspersky Lab.

Οι κακόβουλες εφαρμογές είχαν κατέβει αυτόματα στη συσκευή, μετά την επίσκεψη του χρήστη σε adult σελίδες και η συνδρομή άρχιζε να χρεώνει, πατώντας οπουδήποτε στην οθόνη, μετά την εγκατάσταση του app.

Σύμφωνα με το PhonepayPlus, το λογισμικό που ονομάζεται “Fun Sexy Girls” και ” Glam Pleasures” περιείχαν το malware. Ωστόσο, δεν ήταν οι μόνες εφαρμογές με κακόβουλο λογισμικό.

Το κακόβουλο λογισμικό που έκανε εγκατάσταση χωρίς τη συγκατάθεση του κατόχου της συσκευής και έκρυβε χρεώσεις, βρέθηκε χάρη στο έργο του PhonepayPlus και την ερευνητική ομάδα του Kaspersky Lab. Ως αποτέλεσμα της έρευνας, στις εταιρείες που βρέθηκαν υπεύθυνες έχει επιβληθεί πρόστιμο £330.000 και φυσικά να επιστρέψουν όλα τα χρήματα πίσω στους χρήστες.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS