ΑρχικήsecurityΕνημέρωση ασφαλείας από την Apple για το OS X

Ενημέρωση ασφαλείας από την Apple για το OS X

AppleΗ Apple αυτή την εβδομάδα κυκλοφορεί το πρώτο αυτοματοποιημένο patch ασφαλείας για τους πελάτες του OS X, που απαιτεί από τους χρήστες να κατεβάσουν ένα μικρό πακέτο και να ακολουθήσουν τα βήματα που περιγράφονται από τον οδηγό εγκατάστασης χωρίς να κάνουν επανεκκίνηση.

Το πρόβλημα αποκαλύφθηκε από το τμήμα ασφάλειας Homeland Security και το Carnegie Mellon Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Λογισμικού, μέσω δελτίων ασφαλείας. Υπάρχουν bugs που επηρεάζουν το στοιχείο πρωτοκόλλου (NTP) για την ώρα δικτύου, που χειρίζεται θέματα που αφορούν το χρόνο και είναι κρίσιμα για τον συγχρονισμό των ρολογιών.

Η Apple ήταν μόνο ένας από τους κατασκευαστές λογισμικού συστημάτων, ο οποίος έχει πληγεί από το bug αυτό. Η ευπάθεια είναι κρίσιμη, ως εκ τούτου και η απόφαση της εταιρείας να επιταχύνει την ενημέρωση του κώδικα του λειτουργικού.

Σύμφωνα με την τεκμηρίωση που διατυπώνεται από την εταιρεία Cupertino, η ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας του OS X NTP, καλύπτει ένα κρίσιμο κενό ασφαλείας που παρέχει την υπηρεσία Network Time Protocol για το OS Χ, και συνιστάται για όλους τους χρήστες.

Το patch καλύπτει το κενό ασφαλείας, σε τρεις ξεχωριστές εκδόσεις του Mac OS-Yosemite, Mavericks, και Mountain Lion, και προσφέρεται ως τρεις διαφορετικές εγκαταστάσεις, κάθε μία σχεδιασμένη για να λειτουργεί σε μια έκδοση OS, χωρίς να μπορεί να τρέξει στις άλλες.

Μετά από την εγκατάσταση της ενημερωμένης έκδοσης (δηλαδή τη λήψη και την εγκατάσταση της ενημέρωσης για το NTP OS X), οι χρήστες θα χρειαστεί και πάλι να ελέγξουν την ntpd έκδοση που χρησιμοποιούν. Στο Mountain Lion οι χρήστες θα πρέπει να δουν ntp-77.1.1, στο Mavericks πρέπει να εμφανιστεί ntp-88.1.1, και τέλος στο Yosemite πρέπει να είναι ntp-92.5.1, μετά την ενημέρωση.

Σε αντίθεση με προηγούμενες ενημερώσεις ασφαλείας από την εταιρεία, αυτή τη φορά δεν ο υπολογιστής δε θα χρειαστεί επανεκκίνηση.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS