ΑρχικήSecurityΤο FBI αποδίδει στη Βόρεια Κορέα την επίθεση στη Sony

Το FBI αποδίδει στη Βόρεια Κορέα την επίθεση στη Sony

SonyΑν και η έρευνα για το περιστατικό δεν έχει τελειώσει ακόμη, από τις ενδείξεις που βρέθηκαν από τους πράκτορες μέχρι στιγμής, το FBI κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας είναι υπεύθυνη για την επίθεση στο δίκτυο της Sony, που πλέον έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις.

Στα τέλη Νοεμβρίου, μια ομάδα hackers που αυτοαποκαλούνται «Φύλακες της Ειρήνης», GOP, εισέβαλλαν στους υπολογιστές της Sony Pictures Entertainment (SPE). Μεγάλες ποσότητες εμπιστευτικών πληροφοριών, τόσο προσωπικής όσο και από εμπορικής φύσης κλάπηκαν.

Η εταιρεία αντέδρασε προσλαμβάνοντας την εταιρεία Mandiant, της FireEye, και ζητώντας βοήθεια από το FBI, ώρες μετά τη γνωστοποίηση της επίθεσης.

«Ως αποτέλεσμα της έρευνας μας, και της στενής συνεργασίας με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες και οργανισμούς, το FBI τώρα έχει αρκετές πληροφορίες για να συμπεράνουμε ότι η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας είναι υπεύθυνη για τις πράξεις αυτές,» αναφέρει επίσημη δήλωση από το FBI που έγινε την περασμένη εβδομάδα.

Το James Webb βρήκε γαλαξία πιο φωτεινό από τα αστέρια του

SecNewsTV 18 hours ago

Φαίνεται ότι το FBI έχει βρει πολλές ενδείξεις προς υποστήριξη της θεωρίας αυτής, αλλά αποκαλύπτει μόνο ένα μέρος, προκειμένου να προστατεύσει ευαίσθητες πηγές αλλά και τις μεθόδους, που χρησιμοποίησαν για να βρουν τα στοιχεία. Αναφέρει, ότι βρέθηκαν γραμμές κώδικα, αλγόριθμοι κρυπτογράφησης, μέθοδοι διαγραφής δεδομένων, που έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες επιθέσεις, που είναι γνωστό ότι έχουν γίνει από φορείς της Βόρειας Κορέας.

Επιπλέον επισημαίνεται, ότι μέρος των υποδομών που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά της SPE έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες επιθέσεις που η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει συνδέσει άμεσα με την Βόρειο Κορέα. Απόδειξη αυτού ήταν διάφορες διευθύνσεις IP που βρέθηκαν κρυπτογραφημένες μέσα στο malware της επίθεσης.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS