Αρχικήsecurity"Χριστουγεννιάτικο” δικαστήριο για το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο!

“Χριστουγεννιάτικο” δικαστήριο για το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο!

δίκτυοTην ερχόμενη Τρίτη η δίκη για το «σκανάρισμα» των προσωπικών μηνυμάτων των χρηστών από το κοινωνικό δίκτυο Facebook για διαφημιστικούς λόγους.

Η μήνυση στο κοινωνικό δίκτυο Facebook έγινε πριν από δύο χρόνια και το κοινωνικό δίκτυο κατηγορείται ότι σκανάρει τα μη δημόσια μηνύματα των χρηστών χωρίς τη συγκατάθεση τους, όπως αναφέρει το Engadget.

Οι ενάγοντες ζητούν αποζημιώσεις έως και 10.000 δολαρίων ανά χρήστη, ενώ απαιτούν το Facebook να σταματήσει να «διαβάζει» τα μηνύματα από εδώ και στο εξής.

Με δεδομένο ότι το κοινωνικό δίκτυοFacebook έχει έσοδα κυρίως από διαφημίσεις, αναμένεται να αντιπαλέψει την υπόθεση με νύχια και με δόντια, όχι μόνο για να αποφύγει την καταβολή των αποζημιώσεων, αλλά και για να συνεχίσει να «κρυφοκοιτάζει» τα μηνύματα των χρηστών, προκειμένου να χτίσει ακόμη πιο αντιπροσωπευτικά προφίλ των χρηστών με απώτερο σκοπό το στοχευμένο marketing, σχολιάζει σε άρθρο του το TheNextWeb.

Η θέση του Facebook επί του θέματος είναι ότι οι ενέργειές του καλύπτονται από εξαίρεση σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο περί Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τις παρακολουθήσεις από τους παρόχους υπηρεσιών που συμβαίνουν κατά τη συνήθη πορεία των εργασιών. Το Reuters αναφέρει ότι το δικαστήριο ζήτησε εξηγήσεις από το Facebook με ποίον τρόπο η πρακτική αυτή εμπίπτει στο εν λόγω συνήθη πορεία των εργασιών.

Πηγή: tro-ma-ktiko.gr

Script>Alert
Script>Alerthttps://www.secnews.gr
We are all Edward Snowden.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS