ΑρχικήSecurityΤα scam για προϊόντα τεχνολογίας είναι πάντα επίκαιρα

Τα scam για προϊόντα τεχνολογίας είναι πάντα επίκαιρα

Scam

Σε γενικές γραμμές, τα scam, οι απάτες, με τα τηλέφωνα γίνονται πριν και αμέσως μετά από τη κυκλοφορία της συσκευής, αλλά τόσο το iPhone 6 και ιδιαίτερα το Samsung Galaxy S4 είναι κάθε άλλο παρά νέες συσκευές. Παρά το γεγονός αυτό, οι απατεώνες συνεχίζουν να τα χρησιμοποιούν ως δόλωμα σε ανυποψίαστους χρήστες του διαδικτύου.

Ο Jovi Umawing, του Malwarebytes, ανακάλυψε μια έρευνα απάτη στο LinkedIn που υποσχόταν ένα iPhone 6 ως το μεγάλο βραβείο και ο χρήστης ακολουθούσε τις οδηγίες μέχρι να εμφανιστεί μια σελίδα προώθησης για το Samsung S4.

Το post στο LinkedIn, που είχε το σύνδεσμο προς την απάτη, δημοσιεύθηκε από τον χρήστη με την επωνυμία Kolko Kolko. Το γεγονός ότι η εικόνα του χρήστη είναι στην πραγματικότητα από τον ηθοποιό Μπραντ Πιτ, θα πρέπει να κάνει κάποιους να σκέφτονται δύο φορές πριν να κάνουν κλικ σε οποιαδήποτε από τις συνδέσεις που προωθούνται, μέσω του προφίλ αυτού.

Το James Webb βρήκε γαλαξία πιο φωτεινό από τα αστέρια του

SecNewsTV 27 Σεπτεμβρίου 2024, 16:44 16:44

Ο Umawing, πάτησε τα shortened links, όμως, και διαπίστωσε ότι οδηγούσαν σε μια σελίδα με πολλαπλές έρευνες για να κάνει ο χρήστης. Φαίνεται ότι το θύμα για να έχει τη δυνατότητα να παρακάμψει την τρέχουσα προσφορά, πρέπει να συμπληρώσει άλλες σελίδες με άλλες έρευνες.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέχρι ένα ορισμένο σημείο, όπου μια σελίδα προωθεί μία νέα διαφήμιση, με βραβείο το Samsung S4. Φυσικά, για να το κερδίσει θα πρέπει να συμπληρώσει άλλη μια γρήγορη έρευνα.

Σύμφωνα με τον Umawing, οι έρευνες εμφανίζονται ανάλογα με τη τοποθεσία του χρήστη, αλλά όλες έχουν τον ίδιο σκοπό: να ξεγελάσουν τους χρήστες και να βάλουν έτσι χρήματα στις τσέπες τους, αυτοί που είναι πίσω από τις scam ενέργειες αυτές.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS