ΑρχικήsecurityΟι συναλλαγές στο Steam απέκτησαν Captcha

Οι συναλλαγές στο Steam απέκτησαν Captcha

Steam

Η εταιρεία Valve, στην οποία ανήκει η πλατφόρμα παιχνιδιών Steam, πρόσφατα πρόσθεσε στο σύστημα της, captcha, ως μέρος της διαδικασίας επιβεβαίωσης για την εμπορία ειδών στα παιχνίδια. Η απόφαση της εταιρείας πηγάζει από την επιθυμία της, να μπλοκάρουν αυτοματοποιημένες διαδικασίες συναλλαγών που πραγματοποιούνται από κακόβουλο λογισμικό, που ενδεχομένως να είναι εγκατεστημένο στους υπολογιστές των χρηστών.

Το σύστημα captcha που σημαίνει, Completely Automated Public Turing, μπορεί ανα ξεχωρίσει τους πραγματικούς χρήστες από κάποιο αυτοματοποιημένο bot που  μπορεί να τρέχει σε υπολογιστές.

Η εταιρεία αποκάλυψε επίσης ότι ορισμένες υπηρεσίες τρίτων που χρησιμοποιούνται για  συναλλαγές, απαλλάσσονται από τον έλεγχο αυτό, ούτως ώστε να συνεχίσουν τη λειτουργία τους ασταμάτητα.

“Ενημερώσαμε το σύστημα συναλλαγών ώστε να συμπεριλαμβάνει captcha ως μέρος της διαδικασίας επιβεβαίωσης. Γνωρίζουμε ότι είναι ένα κομμάτι που ταλαιπωρεί τους χρήστες, και δεν μας αρέσει να κάνουμε τις συναλλαγές πιο δύσκολες για τους χρήστες, αλλά περιμένουμε να βοηθήσει σημαντικά τους πελάτες που είναι έχουν πέσει θύματα εξαπάτησής, κατεβάζοντας malware στους υπολογιστές τους”, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Ωστόσο, αν και  έχει καλές προθέσεις η Valve, φαίνεται ότι η αλλαγή αυτή έφερε και μερικά ανεπιθύμητα προβλήματα για τους χρήστες της υπηρεσίας σε όλο τον κόσμο.

Μέλη της κοινότητας αναφέρουν οτι αντιμετωπίζουν θέματα, ,με το Steam, που τους εμποδίζουν στην κίνηση των συναλλαγών τους, ενώ άλλοι έχουν επισημάνει, ότι οι λογαριασμοί τους έγιναν reset. Επίσης έχει αναφερθεί ότι σε αρκετούς χρήστες έχει μπλοκαριστεί η εκκίνηση της πλατφόρμας Steam.

Η πλειοψηφία των χρηστών όμως, του Steam, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και είναι ευγνώμονες για την ασφάλεια της πλατφόρμας και που μπορούν πλέον να απολαύσουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS