ΑρχικήSecurityΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο συμμετέχουν σε μεταξύ τους κυβερνοεπιθέσεις

ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο συμμετέχουν σε μεταξύ τους κυβερνοεπιθέσεις

ΗΠΑ Ηνωμένο Βασίλειο επιθέσεις

Καθώς οι κυβερνοεπιθέσεις εναντίον μεγάλων εταιρειών συνεχίζουν να αυξάνονται, μέρος των μέτρων που λαμβάνονται από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι να συνεργαστούν στενότερα και να δοκιμάσουν την άμυνα και την εμπειρία που διαθέτουν στον κυβερνοχώρο μέσω των μεταξύ τους κυβερνοεπιθέσεων.

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι αυτά τα παιχνίδια πολέμου στον κυβερνοχώρο ήδη πραγματοποιούνται μεταξύ των δύο χωρών, αλλά υπάρχει η ανάγκη να καταβληθούν προσπάθειες για να επιταχυνθεί και να βελτιστοποιηθεί η προστασία των δεδομένων των πολιτών και των επιχειρήσεων ».

Σε συνέντευξή του στο BBC, ο Κάμερον δηλώνει ότι θα δημιουργηθούν cyber cells και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, στο MI5 και το FBI, ειδικά για την ανταλλαγή πληροφοριών.

Ο σκοπός αυτών των δοκιμών διείσδυσης είναι να η αύξηση της άμυνας των σημαντικών εταιρειών στις δύο χώρες. Στο πρώτο κύμα των επιθέσεων, οι στόχοι θα είναι η Τράπεζα της Αγγλίας, εμπορικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, το City of London και η Wall Street.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, θα δοκιμαστούν αμυντικοί μηχανισμοί άλλων στόχων που αποτελούν μέρος της εθνικής υποδομής.

Η απόφαση για τη συνεργασία με στόχο την ενίσχυση του κυβερνοχώρου μεταξύ των αρχών επιβολής του νόμου συνοδεύεται από τις πρόσφατες επιθέσεις με στόχο μεγάλες εταιρείες, όπως αυτή σχετικά με τη Sony Pictures Entertainment, το 2014.

Ωστόσο, οι πιο σοβαρές σημειώθηκαν επίσης πέρυσι στις ΗΠΑ, όπως η επίθεση εναντίον της JPMorgan, η οποία επηρρέασε πάνω από 83 εκατομμύρια άτομα. Η Home Depot επλήγη από κυβερνοεπίθεση που οδήγησε στην έκθεση πληροφοριών από 56 εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες και 56 εκατομμύριων διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πιο πρόσφατα, οι λογαριασμοί στο Twitter και το YouTube της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM) παραβιάστηκαν από ομάδα χάκερ που αυτοαποκαλούνται CyberCaliphate. Η CENTCOM αποτελεί ένα τμήμα του Πενταγώνου που επιβλέπει τις στρατιωτικές δραστηριότητες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ο David Cameron επίσης μίλησε σχετικά με την ανάγκη της κυβέρνησης για αύξηση των δυνατοτήτων επιτήρησης όσον αφορά την κρυπτογράφηση σε λογισμικό επικοινωνίας.

«Πρέπει να είναι σε θέση, σε ακραίες περιπτώσεις, να διακόψει την επαφή μεταξύ των τρομοκρατών, είτε χρησιμοποιούν σταθερά τηλέφωνα, κινητά τηλέφωνα ή το Διαδίκτυο,” δήλωσε ο Κάμερον, προσθέτοντας ότι «πρέπει να εργαστούμε με αυτές τις μεγάλες εταιρείες, να έχουμε καλές σχέσεις μαζί τους ώστε να βεβαιώσουμε ότι μπορούμε να κρατήσουμε τους ανθρώπους ασφαλείς”.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS