ΑρχικήSecurityΣυνελήφθηκε ο hacker της Madonna

Συνελήφθηκε ο hacker της Madonna

Madonna

Η αστυνομία του Ισραήλ, με τη βοήθεια του FBI, συνέλαβε ένα άτομο που πιστεύεται ότι έχει κλέψει κομμάτια της Madonna, που βρισκόταν σε προπαρασκευαστικό στάδιο, για το επόμενο άλμπουμ της Βασίλισσας της pop, Rebel Heart.

11 τραγούδια demo, διέρρευσαν σε διαφορετικές τοποθεσίες web, προκαλώντας μια αντίδραση από την τραγουδίστρια, που δημοσίευσε στα social media τη φωτογραφία ενός σπασμένου iPod αναφέροντας ότι αντιπροσωπεύει τη σπασμένη της καρδιά.

Η αστυνομία κατέσχεσε πολλά ψηφιακά μέσα με κλεμμένα δεδομένα, από το σπίτι του υπόπτου, ενός 38χρονού άντρα από το Τελ Αβίβ, πολλά από τα οποία πιστεύεται ότι είναι κλεμμένα από διάφορους καλλιτέχνες. Ο τελικός στόχος ήταν χρηματοοικονομικής φύσης, αφού ο hacker σχεδίαζε να εκποιήσει τα κλεμμένα δεδομένα.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της Madonna στο Ισραήλ, Tamir Afori, τα δεδομένα που της πήραν συμπεριλαμβάνουν ανέκδοτα τραγούδια και φωτογραφίες, που αφορούν το άλμπουμ που πρόκειται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα.

Η έρευνα συνεχίζει να διεξάγεται και ο εξοπλισμός και οι υπολογιστές που κατασχέθηκαν, από το σπίτι του υπόπτου, βρίσκονται στα εργαστήρια ώστε να εξετασθούν λεπτομερέστερα.

Σύμφωνα με τις αρχές τις χώρας αλλά και με το FBI, ο hacker κατόρθωσε να αποκτήσει πρόσβαση στο προσωπικό υπολογιστή της τραγουδίστριας και έκλεψε τις πληροφορίες και τα δεδομένα που ήθελε, χωρίς καμία ενόχληση.

Φαίνεται όμως ότι η Madonna δεν ήταν η μόνη καλλιτέχνης της οποίας η δουλειά κλάπηκε από το συγκεκριμένο hacker. Αν και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί άλλα ονόματα καλλιτεχνών, σύμφωνα με αναφορές οι κατασχεμένοι υπολογιστές είναι γεμάτοι με δεδομένα αρκετών διεθνούς φήμης καλλιτεχνών.

Μέσω των social media η Madonna εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς της αρχές για τις έρευνες επί του θέματος.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS