ΑρχικήSecurityΟι περισσότεροι κίνδυνοι οφείλονται στη Java

Οι περισσότεροι κίνδυνοι οφείλονται στη Java

Java

Σύμφωνα με μια νέα σειρά εκθέσεων που δημοσιεύθηκε από τη Secunia, η Java της Oracle έχει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τους κινδύνους ασφάλειας σε υπολογιστές στις ΗΠΑ.

Η αναφορά που δημοσιεύθηκε από τη Secunia, το λογισμικό Oracle Java αντιπροσωπεύει την κύρια πηγή προβλημάτων στους προσωπικούς υπολογιστές, στις ΗΠΑ , και ακολουθεί το Quicktime 7.x, της Apple.

Το Oracle Java είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λογισμικά, και το 2014 εγκαταστάθηκε σε 65 % των υπολογιστών. Αυτό το κάνει κύριο στόχο για τους hacker που εκμεταλλεύονται τις πολλές ευπάθειες που ανακαλύπτονται από τις εταιρείες ασφαλείας.

Η έκθεση που εξέδωσε η Secunia, τονίζει ότι σχεδόν το 48 % των χρηστών δεν εγκαθιστούν τις τελευταίες patched εκδόσεις, με αποτέλεσμα οι υπολογιστές τους να είναι εκτεθειμένοι σε πολλές απειλές στον κυβερνοχώρο.

Το 2014, οι εμπειρογνώμονες ασφάλειας ανακάλυψαν 119 νέα τρωτά σημεία στο λογισμικό Oracle Java και 14 στο Apple Quicktime 7.x. Το Apple Quicktime έχει ποσοστό εγκατάστασης 57 % σε υπολογιστές, αλλά μόνο το 56 % ήταν ενημερωμένο.

Ο κατάλογος των πρώτων 10 εφαρμογών περιλαμβάνει επίσης το Adobe Reader 10.x και 11.x, Microsoft .NET framework 2.x και 3.x, 4.x, VLC Media Player 2.x, Internet Explorer 11.x και τις Microsoft XML Core Services 3.x. O Internet Explorer της Microsoft, είναι το λογισμικό που περιέχει το μεγαλύτερο αριθμό τρωτών σημείων, 248, αριθμός που αυξήθηκε σε σχέση με πέρυσι.

Αναλύοντας την κατανομή των τρωτών σημείων, είναι δυνατό να σημειωθεί ότι το 47 % των ευπαθειών πέρυσι, ανακαλύφθηκε σε εφαρμογές της Microsoft, 47 % για software από τρίτους developers, και 6 % στο λειτουργικό σύστημα.

Η Secunia έχει κυκλοφορήσει μεμονωμένες εκθέσεις και για έντεκα Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς επίσης και για την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σαουδική Αραβία, και τα αποτελέσματα δείχνουν παρόμοιες καταστάσεις.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS