ΑρχικήinetΣυνετρίβη Drone στο κήπο του Λευκού Οίκου

Συνετρίβη Drone στο κήπο του Λευκού Οίκου

Drone

Τη περασμένη Δευτέρα το βράδυ, η περίμετρος του Λευκού Οίκου τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού και κλειδώθηκε για λόγους ασφαλείας μετά τη συντριβή ενός drone στην προεδρική ιδιοκτησία. Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του, Μισέλ, ήταν σε επίσημη επίσκεψη στην Ινδία κατά το ατυχές συμβάν.

Το quadcopter, αν και λόγω μεγέθους δεν είναι σε θέση να έχει οπλισμό, μπορεί να είναι εξοπλισμένο με κάμερες και για το λόγω αυτό χρησιμοποιούνται για λόγους κατασκόπευσης, όπως έχει αναφερθεί από τις αρχές παγκοσμίως, ιδιαίτερα μετά από πολλά περιστατικά αναφορών στην αστυνομία. Ότι τα τηλεκατευθυνόμενα ελικοπτεράκια έχουν ενοχλήσει αρκετούς πολίτες.

Στη προκειμένη περίπτωση, φαίνεται ότι το drone κατευθυνόταν από κάποιον χρήστη για σκοπούς διασκέδασης, όπως αναφέρει το Associated Press.

“Οι αρχικές ενδείξεις είναι ότι αυτό το περιστατικό συνέβη ως αποτέλεσμα της ψυχαγωγικής χρήσης της συσκευής,” το πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει μετά από επικοινωνία με τον εκπρόσωπο της μυστικής υπηρεσίας Brian Leary.

Ακόμη και αν το περιστατικό ήταν ακούσιo, δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση, και το μέρος βρισκόταν σε συναγερμό για περίπου δύο ώρες., με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να έχουν αναπτυχθεί στο χώρο αμέσως μετά τη συντριβή του μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο νοτιοανατολικό κήπο.

Οι άνδρες των μυστικών υπηρεσιών με τη χρήση φακών χτένισαν όλο το χώρο και τελικά κατάφεραν να βρουν το drone πεσμένο και κατεστραμμένο ανάμεσα στους θάμνους.

Τα μέτρα ασφάλειας στο Λευκό Οίκο είναι προφανώς του υψηλότερου επιπέδου, με ελεύθερους σκοπευτές τοποθετημένους στην οροφή του κτιρίου. Υπάρχει, επίσης και ένα σύστημα ραντάρ για να ανιχνεύει τα ιπτάμενα αντικείμενα που εισέρχονται στον εναέριο χώρο της προστατευόμενης περιμέτρου.

Ωστόσο, όλα αυτά μπορεί να είναι ανεπαρκή για να περιορίσουν μια τέτοια απειλή, όπως ένα αντικείμενο με το μέγεθος του μη επανδρωμένου αεροσκάφους που συνετρίβη στη Προεδρική κατοικία, το οποίο μπορεί να κινηθεί χαμηλά στο έδαφος, ιδιαίτερα τη νύχτα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS