ΑρχικήinetΤο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ χτίζει Linux-Based Zumwalt Class Destroyer

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ χτίζει Linux-Based Zumwalt Class Destroyer

Συνήθως ακούμε για το Linux που υπάρχει σε όλα τα είδη των συσκευών και σε μάλλον «ειρηνικές» επιχειρήσεις, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Το DDG-1000 Zumwalt Class Destroyer είναι μία από αυτές.

Linux-Powered-Zumwalt-Class-Destroyer

Το Linux έχει εντοπιστεί παντού, στη NASA, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σε επιταχυντές σωματιδίων, σε εργαστήρια από όλο τον κόσμο και ούτω καθεξής. Οι μηχανικοί το χρησιμοποιούν για να χτίσουν ανθρωποειδή ρομπότ και κατασκευαστές αυτοκινήτων θεωρούν ότι το Linux είναι ένα απαραίτητο εργαλείο. Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για αυτό: η ασφάλεια και η αξιοπιστία του.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι το Linux μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς, καθώς, όπως στο DDG-1000 Zumwalt Class Destroyer που κατασκευάζεται από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Το Linux παρέχει μια σταθερή πλατφόρμα για την οικοδόμηση ασφαλών και ευέλικτων λειτουργικών συστημάτων και το Ναυτικό των ΗΠΑ το γνωρίζει προφανώς.Ωστόσο, δεν χρησιμοποιειούνε μια συγκεκριμένη διανομή, μόνο τον kernel του Linux.

Το Zumwalt είναι μια νέα κατηγορία καταστροφέων που στοχεύει να έχει μια low radar signature (εξ ου και το παράξενο σχήμα) και να είναι το μικρότερο στην κατηγορία του. Και αν κάποιος διαβάσει για την κατηγορία Zumwalt στο Wikipedia, θα διαπιστώσει ότι έρχεται επίσης με “ένα ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο μπορεί να στείλει ηλεκτρικής ενέργειας στο ηλεκτρικό μοτέρ κίνησης ή των όπλων, το οποίο μπορεί κάποια μέρα να περιλαμβάνει ένα railgun ή λέιζερ ελεύθερων ηλεκτρονίων”, το οποίο είναι αρκετά ενδιαφέρον.

Το πλοίο έρχεται επίσης με ένα πολύ διαφορετικό κέντρο διοίκησης, που μοιάζει πολύ περισσότερο με αυτό των διαστημικών σκαφών που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην τηλεόραση. Σύμφωνα με το foxtrotalpha.jalopnik.com, ολόκληρο το πλοίο διαθέτει ένα “Linux-based, Raytheon-built, Total Shipboard Computing Environment (TSCE)” και χρησιμοποιεί 16 διακομιστές blade της IBM.

Μόνο τρία από αυτά τα αντιτορπιλικά έχουν παραγγελθεί και είναι ένα από τα πιο ακριβά έργα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Το γεγονός ότι το Linux χρησιμοποιείται σε ένα τέτοιο τεράστιο έργο είναι μια απόδειξη του πόσο σημαντικό είναι αυτό το λειτουργικό σύστημα στο σημερινό κόσμο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS