ΑρχικήsecurityΥπάλληλος service αντέγραψε προσωπικές φωτογραφίες από smartphone

Υπάλληλος service αντέγραψε προσωπικές φωτογραφίες από smartphone

Smartphone

Μετά την επιστροφή από το service του smartphone της, το οποίο είχε πάει για επισκευή, μια γυναίκα ανακάλυψε ότι είχαν σταλεί προσωπικές της φωτογραφίες με αποκαλυπτικό περιεχόμενο από το smartphone της σε έναν αριθμό που δεν ήταν στη λίστα των επαφών.

Το τηλέφωνο είχε παραδόθηκε για αντικατάσταση σπασμένης οθόνης στις 16 Νοεμβρίου 2014, αλλά η κάτοχος βρήκε την αποστολή πριν από λίγο καιρό, όταν έκανε διαγραφή παλιών φωτογραφιών από το tablet της που ήταν συγχρονισμένο με το smartphone. Φαίνεται ότι ο υπάλληλος της γνωστής αλυσίδας RadioShack, Jose Robert Miranda, ο οποίος έχει απολυθεί πλέον, έκανε περισσότερα από μια απλή επισκευή στη συσκευή, ψάχνοντας τα δεδομένα τη συσκευής. Ο 24χρονος υπάλληλος κατηγορείται για κλοπή και αντιγραφή προσωπικών δεδομένων, και τη περασμένη Δευτέρα εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Όσον αφορά τα smartphones και τα tablet, μια καλή ιδέα για να εμποδιστεί η πρόσβαση είναι η δημιουργία κωδικού πρόσβασης ή μοτίβου, που κανείς δε θα μπορεί να μαντέψει εύκολα. Με τους υπολογιστές, τα πράγματα είναι πιο εύκολα γιατί μπορεί να κρυπτογραφηθεί το περιεχόμενο που αποθηκεύεται στο σκληρό δίσκο. Το πιο ασφαλές βέβαια είναι να πάει το σύστημα για επισκευή χωρίς τη μονάδα αποθήκευσης.

Το Android διαθέτει δυνατότητα κρυπτογράφησης δεδομένων που δεν ξεκλειδώνει το περιεχόμενο, εκτός και αν είναι εισαγάγει κάποιος τη σωστή σειρά των χαρακτήρων (PIN ή κωδικού πρόσβασης).

Στο iOS, η δημιουργία ενός κωδικού πρόσβασης για τις λειτουργίες του τηλεφώνου,  κρυπτογραφεί και τα δεδομένα σε αυτό. Ακόμη και αν ο κωδικός είναι τετραψήφιος, αυτό θα σημαίνει ότι χρειάζονται 10.000 προσπάθειες για να σπάσει. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν και αλφαριθμητικοί χαρακτήρες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS