ΑρχικήinetGoogle - Στα δικαστήρια το «Δικαίωμα στη Λήθη»...

Google – Στα δικαστήρια το «Δικαίωμα στη Λήθη»…

google - Δικαίωμα στη Λήθη

H γαλλική Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, CNIL διαφωνεί με τον τρόπο που υλοποίησε η Google το Δικαίωμα στη Λήθη, αρνούμενη ότι είναι αρκετή η απόκρυψη από τις εγχώριες εκδόσεις της Gοοgle των παραπομπών σε ανεπαρκείς, άσχετες ή απαρχαιωμένες αναφορές σε πρόσωπα που έχουν ζητήσει την διαγραφή τους.

«Η Gοοgle πρέπει να κάνει τη διαγραφή παντού», επιμένει η εκπρόσωπος της αρμόδιας ευρωπαϊκής ομάδας εργασίας. Η αντίδραση από την πρόεδρο της CNIL ήρθε όταν η συμβουλευτική επιτροπή που έχει συστήσει η Gοοgle εξέδωσε πόρισμα που εγκρίνει την πολιτική της Gοοgle.

H Ισαμπέλ Φαλκ-Πιεροτέν, πρόεδρος της Αρχής που συντονίζει και τις υπόλοιπες Αρχές της Ε.Ε. σχετικά με το θέμα, είπε στους Financial Times ότι δεν πείθεται από την κρίση της ομάδας αυτής -στην οποία,  συμμετέχουν οκτώ ανεξάρτητοι ειδικοί και δύο στελέχη της Gοοgle – ο νομικός της σύμβουλος και ο πρόεδρος Ερικ Σμιντ. Η επιτροπή αυτή συστάθηκε το 2014 για να καθοδηγήσει την Google στην υλοποίηση της σχετικής απόφασης του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον περασμένο Μάιο.

«Δεν πρόκειται να αλλάξουμε γνώμη. Εάν συνεχίσουν να διαφωνούν με όσα τους έχουμε ζητήσει, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το δικαστήριο…», προειδοποίησε η πρόεδρος της CNIL.

 

Ξέρατε ότι:
  • Οι παραπομπές (URL) που σας αφορούν σε έναν δικτυακό τόπο καταργούνται από τα αποτελέσματα της μηχανής μόνο για αναζητήσεις με βάση το όνομά σας -με διαφορετικά κριτήρια αναζήτησης είναι ανιχνεύσιμο το περιεχόμενο που σας αφορά. Επίσης, η Google αποκρύπτει τις παραπομπές αυτές μόνο από το google.gr -στο οποίο οδηγούμαστε αυτόματα επειδή είναι ορατή η θέση μας από την διεύθυνση IP του υπολογιστή μας- και άλλες ευρωπαϊκές εκδόσεις της μηχανής, όχι όμως από το google.com.
  • Μπορείτε να διαβάσετε την απόφαση του Δικαστηρίου στην ελληνική γλώσσα, στην οποία, μεταξύ άλλων, περιγράφεται το περιεχόμενο των υποχρεώσεων του φορέα εκμετάλλευσης μηχανής αναζήτησης (π.χ. της Google) και των δικαιωμάτων του υποκειμένου των δεδομένων (π.χ. εσάς).
Ο νομικός σύμβουλος της Google, Ντέιβιντ Ντραμόντ απαντά στην εφημερίδα ότι ο διάλογος με τις ευρωπαϊκές Αρχές θα συνεχιστεί». Η Gοοgle ρισκάρει να οδηγηθεί στο δικαστήριο, γράφει ο τίτλος της Financial Times.


Πηγή: 
tech.in.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS