ΑρχικήsecurityΑύξηση των phone scams στη Νέα Υόρκη

Αύξηση των phone scams στη Νέα Υόρκη

phone scams

Τηλεφωνήματα που ισχυρίζονται ότι προέρχονται από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, και συγκεκριμένα από το περιφερειακό γραφείο του Μπάφαλο, προσπαθούν να ξεγελάσουν ανυποψίαστους πολίτες να αποκαλύψουν προσωπικά στοιχεία και να πληρώσουν χρήματα υπό την απειλή μηνύσεων εξαιτίας ψεύτικων απλήρωτων χρεών, που το γραφείο προσπαθεί να συλλέξει. Αυτά είναι και τα γνωστά phone scams.

Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται παράτολμο, οι απατεώνες ξέρουν ότι όταν μιμούνται κυβερνητικές υπηρεσίες μπορούν να επηρεάσουν τον παραλήπτη της κλήσης, και είναι πολύ πιθανό να καταφέρουν να του αποσπάσουν χρήματα με δόλιο τρόπο.

Ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Eric Schneiderman, εξέδωσε σχετική προειδοποίηση την Τετάρτη για τέτοιου είδους κλήσεις, λέγοντας ότι έχουν αυξηθεί σε συχνότητα. Σε μία ημέρα, έξι καταναλωτές ανέφεραν ότι έλαβαν αυτό το είδος των κλήσεων, γεγονός που υποδηλώνει ότι η απάτη, των phone scams, είναι ιδιαίτερα ενεργή και διαδεδομένη.

Οι απάτες, του τύπου phone scams, μπορεί να προσδιοριστούν σχετικά εύκολα από το γεγονός ότι το πρόσωπο στην άλλη άκρη παρουσιάζει τις ψεύτικες απαιτήσεις ως επείγον, πιέζοντας το θύμα να συμμορφωθεί με το αίτημα και να το εξαπατήσει.

Για να κρύψουν τα ίχνη τους, οι απατεώνες ζητούν χρήματα που καταβάλλονται μέσω προ-πληρωμένων καρτών, δίνοντας τον κωδικό από το τηλέφωνο. Οι ενέργεις αυτές είναι δύσκολο να εντοπισθούν επειδή τα χρήματα μπορούν να ληφθούν από διαφορετικά σημεία ανάληψης μετρητών, χωρίς να μπορεί να γίνει αναγνώριση.

Οποιαδήποτε κλήση από άτομο που ζητά χρήματα ή προσωπικά στοιχεία και προσποιείται ότι προέρχεται από αξιόπιστο θεσμικό όργανο, συνιστάται στους πολίτες να κλείσουν το τηλέφωνο και να ελέγξουν την αυθεντικότητα της κλήσης καλώντας από μόνοι τους στην ανάλογη υπηρεσία, ζητώντας πληροφορίες.

Επίσης οι πολίτες δεν θα πρέπει να απαντούν σε voicemails.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS