ΑρχικήinetΠαραβίαση ευρεσιτεχνίας Bluetooth κόστισε στη Samsung 13.75 εκατ. ευρώ

Παραβίαση ευρεσιτεχνίας Bluetooth κόστισε στη Samsung 13.75 εκατ. ευρώ

Παραβίαση ευρεσιτεχνίας Bluetooth κόστισε στη Samsung 13.75 εκατ. Ευρώ ως αποζημίωση προς την Rembrandt Wireless.

samsung

Οι μεγάλες εταιρείες όπως η Microsoft, η Apple, η Samsung και η Google μαχόνταν πάντα για την τεχνολογία, και όταν δεν είναι σε πόλεμο μεταξύ τους, προσπαθούν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που θα τους δώσουν ακόμη και το μικρότερο πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους.

Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια, οι εταιρείες αυτές κατανόησαν ότι υπήρχε μια ακόμη μεγαλύτερη απειλή εκεί έξω που διεκδικούν τα χρήματά τους για παράβαση σε διάφορες τεχνολογίες: τα trolls ευρεσιτεχνίας.

Οι εταιρείες αυτές δεν καινοτομούν ή ανακαλύπτουν νέες τεχνολογίες, αλλά αγοράζουν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας από τις άλλες εταιρείες που καινοτομούν, με την ελπίδα ότι θα επωφεληθούν από αυτά στο μέλλον.

Κάτι παρόμοιο συνέβη τους τελευταίους δύο μήνες, όταν μια εταιρεία που ονομάζεται Rembrandt Wireless μήνυσε τη Samsung για παράβαση σε ένα από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της σχετικά με το Bluetooth.

Η ενάγουσα εταιρεία ζήτησε από το δικαστήριο περισσότερα από 31,9 εκατ. δολλάρια (28 εκατ. ευρώ) ως αποζημίωση, το οποίο αποτελεί ένα τεράστιο ποσό σε σύγκριση με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η τεχνολογία της Samsung στους χρήστες.

Αυτός είναι πιθανώς ένας από τους λόγους που το Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε ότι η Samsung θα πρέπει να καταβάλει στη Rembrandt Wireless μόνο 15,7 εκατ. δολλάρια (13.75 εκατ. ευρώ) ως αποζημίωση.

Σύμφωνα με τη Rembrandt Wireless, η Samsung καταπάτησε τα δικαιώματα ενός διπλώματος ευρεσιτεχνίας που σχετίζεται με “σύστημα και μέθοδο επικοινωνίας με τη χρήση τουλάχιστον δύο μεθόδων διαμόρφωσης”.

Ο ενάγων ισχυρίζεται ότι η Samsung παραβίασε μία ή περισσότερες από τις πατέντες της με την παραγωγή, χρήση, πώληση ή προσφορά προς πώληση των Bluetooth EDR συσκευών, οι οποίες υποστηρίζουν είναι «η καρδιά» της πατενταρισμένης τεχνολογίας που σχετίζεται με τη μήνυση.

Προφανώς, η Samsung αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αυτούς, αλλά δεν ήταν σε θέση να αποδείξει ότι τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Rembrandt είναι άκυρα. Όπως επισημαίνει η εταιρεία της Νότιας Κορέας, περίπου 24.000 εταιρείες πιστεύουν ότι η τεχνολογία Bluetooth θα πρέπει να μοιράζεται, αλλά “προφανώς, η Rembrandt δεν συμμετέχει σε αυτό και το εκμεταλλεύεται”.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS