ΑρχικήSecurityΑπαγορεύτηκε το Microsoft mobile Outlook στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Απαγορεύτηκε το Microsoft mobile Outlook στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Microsoft mobile Outlook

Οι ειδικοί στο τμήμα πληροφορικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην ΕΕ, απαγόρευσαν την εφαρμογή του Microsoft mobile Outlook για τις φορητές συσκευές εξαιτίας της πρόσφατης αποκάλυψης για τα ζητήματα που έχει η εφαρμογή σχετικά με το  απόρρητο και την ασφάλεια.

Έχουν γίνει αρκετές αναφορές τους τελευταίους μήνες στα σοβαρά προβλήματα ασφαλείας που έχει το Microsoft mobile Outlook app, και ο ερευνητής και επικεφαλής του γραφείου ανάπτυξης της GmbH και της IBM Champion, René Winkelmeyer δημοσίευσε μια αναφορά σε blog ασφαλείας, θέλοντας να προειδοποιήσει για τους κινδύνους ασφαλείας στη νέα έκδοση για iOS του Outlook app. Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, το πρόσφατο app του Outlook για φορητές συσκευές  με λειτουργικό iOS, που κυκλοφόρησε η Microsoft, επιτρέπει τη πρόσβαση σε εταιρικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικών ταχυδρομείων, αλλά και δίνει και πρόσβαση στο server, χωρίς καμία γνώση του χρήστη και κατόχου της φορητής συσκευής.

Για το λόγο αυτό, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει απαγορεύσει, στους πολιτικούς, τη χρήση της εφαρμογής στο κινητό και στις φορητές συσκευές τους, για λόγους ασφαλείας, αλλά και για τη διαφύλαξη του απορρήτου της ιδιωτικής τους ζωής. Το τμήμα IT του Κοινοβουλίου, φοβάται ότι προσωπικά στοιχεία των μελών, αλλά και πολιτικά θέματα μπορεί να εκτεθούν σε τρίτους.

Το James Webb βρήκε γαλαξία πιο φωτεινό από τα αστέρια του

SecNewsTV 27 Σεπτεμβρίου 2024, 16:44 16:44

Το DG ITEC, δηλαδή το τμήμα IT του Κοινοβουλίου, ζήτησε από τα μέλη του Κοινοβουλίου της ΕΕ, να αποφεύγεται η χρήση της εφαρμογής.

Οι εμπειρογνώμονες του DG ITEC κάλεσαν επίσης το προσωπικό και ενημέρωσαν και τους υπαλλήλους να καταργήσουν το app εάν το έχουν εγκαταστήσει και να αλλάξουν του κωδικούς πρόσβασης των επαγγελματικών και προσωπικών λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.

Επίσημα η Microsoft αρνήθηκε οποιαδήποτε δήλωση και σύμφωνα με την εταιρεία Acompli, από την οποία αναπτύχθηκε το Microsoft mobile Outlook appπριν από την απόκτηση της από τη Microsoft, τα διαπιστευτήρια της υπηρεσίας έχουν διπλή κρυπτογράφηση και χρησιμοποιείται ένα μοναδικό αναγνωριστικό ανά λογαριασμό στο server. Αυτό σημαίνει ότι τα διαπιστευτήρια είναι μοναδικά ανά συσκευή  και μπορούν να επαληθευτούν μόνο από το server και από το app της συσκευής όταν αυτή ξεκινήσει α τρέχει.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS