ΑρχικήinetΗ AVG παρουσίασε τα γυαλιά ...αορατότητας

Η AVG παρουσίασε τα γυαλιά …αορατότητας

Η AVG παρουσίασε τα γυαλιά αορατότητας, ένα νέο προϊόν από τα εργαστήρια της εταιρείας, χθες στη Βαρκελώνη.

avg-privacy-glasses

Τι κάνουν όμως τα συγκεκριμένα γυαλιά; Έχουν σχεδιαστεί από την εταιρεία για την προστασία της ιδιωτικής σας ζωής όταν είστε σε δημόσιο χώρο.

Ανάλογα με το πού ζείτε, οι κάμερες παρακολούθησης μπορεί να είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Παρακολουθούν συγκεκριμένες θέσεις, καταγράφουν τι συμβαίνει ή χρησιμοποιούν λογισμικό αναγνώρισης προσώπου για να εντοπίσουν ανθρώπους.

Όμως οι κάμερες παρακολούθησης είναι μέρος του προβλήματος. Όλα τα μοντέρνα τηλέφωνα έρχονται με κάμερες και η άνοδος των κοινωνικών δικτύων, όπως το Facebook, το Instagram ή το Google Plus αυξάνουν την πιθανότητα να βρεθούν οι φωτογραφίες σας online, χωρίς να το επιθυμείτε.

Ιστοσελίδες όπως το Facebook χρησιμοποιεί αλγόριθμους αναγνώρισης προσώπου με μεγάλη επιτυχία και έτσι μπορεί να ανακαλύψει τις συνδέσεις που υπάρχουν μεταξύ των μελών του.

Τα γυαλιά της AVG έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν την ταυτότητά σας «μέσω ενός συνδυασμού τεχνολογίας και ειδικών υλικών».

Τα γυαλιά χρησιμοποιούν υπέρυθρο φως και ανακλαστικά υλικά για την προστασία σας από τους αλγορίθμους αναγνώρισης προσώπου και την ταυτοποίηση σας.

Είναι σαφές ότι αυτά τα γυαλιά δεν σας προστατεύουν πλήρως. Μπορεί να δυσκολεύουν το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου να σας προσδιορίσει άμεσα, αλλά εξακολουθεί να είναι πιθανό ότι κάποιος που βλέπει την φωτογραφία να μπορεί να σας αναγνωρίσει.

Η ΑVG αναφέρει επίσης ότι οι τεχνολογίες που εφαρμόζονται δεν προσφέρουν ασφάλεια 100%. Τα ανακλαστικά υλικά μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικά αν χρησιμοποιούνται φίλτρα από τις κάμερες.

Σαν κλείσιμο αυτού του άρθρου να αναφέρουμε ότι τα γυαλιά της ΑVG μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικά, αλλά το γεγονός ότι εταιρείες έχουν μπει στη διαδικασία να προστατέψουν την προσωπική μας ζωή από τις αδιάκριτες κάμερες παρακολούθησης είναι πολύ ενθαρρυντικό.

Πηγή: secnews.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS