ΑρχικήinetΗ Κυβέρνηση της Ινδίας απαγορεύει Gmail και Yahoo

Η Κυβέρνηση της Ινδίας απαγορεύει Gmail και Yahoo

Κυβέρνηση της Ινδίας

Η Κυβέρνηση της Ινδίας εξέδωσε σχετικές απαγορεύσεις για την χρήση υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου , συμπεριλαμβανομένων των Gmail και Yahoo, με δικαιολογία τη  προστασία των κυβερνητικών επικοινωνιών, εντός των κυβερνητικών κτηρίων.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι θα παρακολουθούνται όλες οι online δραστηριότητες των κυβερνητικών υπολογιστών, και θα κλειδώνεται οποιοδήποτε περιεχόμενο που δεν συμμορφώνεται με τη πολιτική αυτή. Οι αρχές θα παρακολουθούν στενά τους χρήστες, και θα έχουν το δικαίωμα να διαγράψουν e-mail ή το ιστορικό περιήγησης σε υπολογιστές χρηστών, που δεν θα ακολουθήσουν την οδηγία της κυβέρνησης.

Τα μέτρα αυτά είναι μέρος των σχετικών πολιτικών της Ινδικής Κυβέρνησης με τίτλο, «E-mail πολιτική της Κυβέρνησης της Ινδίας» και «πολιτική για τη χρήση των πόρων της πληροφορικής, της Κυβέρνησης της Ινδίας», που κυκλοφόρησαν στις 18 Φεβρουαρίου.

Ο λόγος για όλα αυτά είναι ότι φοβούνται για κυβερνο-κατασκοπεία  από άλλες χώρες και ανησυχούν ιδιαίτερα για την πιθανότητα ότι το δίκτυο θα μπορούσε να παραβιαστεί από τις υπηρεσίες κατασκοπείας άλλων χωρών με σκοπό την υποκλοπή πληροφοριών.

“Misuse of these resources can result in unwanted risk and liabilities for the government. NIC may block content which, in the opinion of the organization concerned, is inappropriate, or may adversely affect the productivity of the users.”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Κυβέρνηση της Ινδίας.

Οι πολιτικές επίσης περιορίζουν τη πρόσβαση στα social media μέσω του κυβερνητικού δικτύου, προτρέποντας τους χρήστες να χρησιμοποιούν “ρυθμίσεις υψηλής ασφαλείας” και να μη δημοσιεύουν “προσβλητικά, απειλητικά, δυσφημιστικά, εκφοβιστικά, ρατσιστικά, παρενοχλητικά, και γενικά άσεμνο ή σεξιστικό περιεχόμενο”.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS