ΑρχικήsecurityΗ ASML κατασκευάστρια Chip παραδέχεται ότι υπέστη παραβίαση

Η ASML κατασκευάστρια Chip παραδέχεται ότι υπέστη παραβίαση

Άγνωστοι απέκτησαν πρόσβαση στο δίκτυο υπολογιστών της ASML, πάροχο συστημάτων φωτολιθογραφίας για τη βιομηχανία ημιαγωγών, όπως ανακάλυψε πρόσφατα η εταιρεία.

ASML Hacked
Με έδρα το Veldhoven, Ολλανδία, η ASML Holding κατασκευάζει μηχανήματα για την παραγωγή ολοκληρωμένων κυκλωμάτων (επεξεργαστές, DRAM, μνήμη flash) και είναι ένας από τους ηγέτες στη βιομηχανία.

Σε μια σύντομη δήλωση την Κυριακή, η εταιρεία είπε ότι η εισβολή επηρεάζει μόνο ένα μικρό αριθμό των συστημάτων της και ότι ελήφθησαν μέτρα για τον περιορισμό της παραβίασης αμέσως μετά την ανακάλυψη του συμβάντος.

Ωστόσο, έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό περισσότερων στοιχείων σχετικά με το περιστατικό παραβίασης και τους επιτιθέμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες από την εταιρεία, οι εισβολείς παρέμειναν για ένα σύντομο χρονικό διάστημα στα μηχανήματά της και είχαν πρόσβαση μόνο σε περιορισμένο όγκο δεδομένων.

“Η ASML δεν βρήκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο για το ότι έχουν τεθεί σε κίνδυνο πολύτιμα αρχεία, είτε από την ASML ή τους πελάτες και τους προμηθευτές μας. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την ταυτότητα των χάκερ», ανέφερε η επίσημη.

Η εταιρεία λέει ότι αποτελεί συχνό στόχο επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και ότι οι άμυνές του και οι δυνατότητες ανίχνευσης βελτιώνονται συνεχώς. Η πρόσφατη επίθεση φαίνεται ότι θεωρείται ένα ασήμαντο περιστατικό, αλλά έχοντας υπόψη το προφίλ της δραστηριότητας της ASML, υπάρχει χώρος για κυβερνοκατασκοπεία.

Μια ολλανδική δημοίευση ανέφερε ότι έλαβε επιβεβαίωση από πολλαπλές ανώνυμες πηγές, ότι η Κινέζοι χάκερς που αποστηρίζονται από την κυβέρνηση ήταν πίσω από το περιστατικό. Το ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι το ολλανδικό υποκατάστημα της εταιρείας δεν ήταν η μόνη επιτυχία και ότι το γαλλικό αντιμετώπισε επίσης μια κυβερνοεπίθεση.

Ωστόσο, η σωστή απόδοση ενός συμβάντος στον κυβερνοχώρο σε έναν συγκεκριμένο χάκερ δεν αποτελεί εύκολο έργο. Οι χάκερς μπορούν να χρησιμοποιούν παραβιασμένα μηχανήματα που βρίσκονται οπουδήποτε στον κόσμο για τις ενέργειές τους και συχνά αφήνουν ψευδή ίχνη, για να παραπλανήσουν τους ερευνητές.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS