ΑρχικήsecurityHackers παραβίασαν τη βάση του θρησκευτικού project Perspectives

Hackers παραβίασαν τη βάση του θρησκευτικού project Perspectives

hacker

Hackers κατάφεραν να εκμεταλλευτούν κενό ασφαλείας που υπήρχε στην ιστοσελίδα του Χριστιανικού project Perspectives, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων του, που περιείχε πληροφορίες πληρωμών eCheck, για συναλλαγές που είχαν κάνει τα μέλη. Επίσης, οι hackers, κατάφεραν να δημοσιεύσουν δικά τους διαφημιστικά μηνύματα, σε διάφορα σημεία της σελίδας, με τα οποία προωθούσαν χάπια για αμβλώσεις.

Το Perspectives , είναι ένα θρησκευτικό Χριστιανικό project, διάρκειας 15 εβδομάδων που εστιάζει σε τέσσερις πτυχές του έργου του Θεού, Βιβλική, ιστορική, πολιτιστική και στρατηγική, προσπαθώντας να αναδείξει το σκοπό του έργου του Θεού.

Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας ισχυρίζονται, από τη πλευρά τους, ότι οι διαφημίσεις πιθανώς να τοποθετήθηκαν έτσι ώστε οι hackers να αυξήσουν τη δημοτικότητα, στις μηχανές αναζήτησης, των σελίδων που ελέγχουν. Ωστόσο, δεν έχουν αποκλείσει και την περίπτωση της επίθεσης τύπου malvertising.

Η ημερομηνία της αρχικής παραβίασης φαίνεται να είναι κάπου τον Σεπτέμβριο του 2014, αλλά ανακαλύφθηκε πρόσφατα, υποχρεώνοντας το project Perspectives να κλείσει προσωρινά το σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών του και μάλιστα σε εποχή με αρκετό κόσμο, αφού τώρα γίνονται οι νέες εγγραφές για το πρόγραμμα της Άνοιξης.

Αν και δεν έχει βρεθεί καμία ένδειξη ότι οι hackers έκλεψαν προσωπικά στοιχεία των μελών, για προληπτικούς λόγους τα δεδομένα τους θεωρούνται ότι παραβιάστηκαν και ως εκ τούτου, το site συμβουλεύει όποιο μέλος έχει κάνει πληρωμές online με eCheck να επικοινωνήσει με τη τράπεζα του ώστε να κάνει έλεγχο στις κινήσεις του λογαριασμού του για ύποπτες συναλλαγές.

Οι διαχειριστές της σελίδας του Perspectives πήραν αμέσως κατάλληλα μέτρα, ώστε να διασφαλίσουν το site και τους λογαριασμούς των μελών του.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS