ΑρχικήsecurityΕντοπίστηκαν αυτοί που έβριζαν μέσω blog τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Εντοπίστηκαν αυτοί που έβριζαν μέσω blog τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Βαγγέλης Γιακουμάκης

Ήταν ζήτημα χρόνου ο εντοπισμός εκείνων που μέσω blog είχαν αναρτήσει σχόλια που ξεπερνούν τα όρια της προσβολής και της κακοήθειας μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Όπως ανακοινώθηκε από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τα σχόλια πoυ προσέβαλλαν τη μνήμη του Βαγγέλη κατ΄αρχήν διαγράφηκαν.

Σημειώνεται ότι η κινητοποίηση έγινε μετά από πολλές καταγγελίες στο Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού CYBER ALERT. Οι καταγγελίες που κατέκλυσαν το Κέντρο ήταν τόσο τηλεφωνικές όσο και μέσω email.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έστειλε επίσημα αιτήματα προς εταιρείες διαδικτύου του εξωτερικού για την άμεση απενεργοποίηση των προσβλητικών αναρτήσεων. Επίσης, ζητήθηκε από τις εταιρείες η διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών των άγνωστων δραστών για τυχόν δικαστική χρήση.

Το επόμενο βήμα είναι να ενημερωθούν οι γονείς του Βαγγέλη για την παράλληλη άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους,  για προσβολή μνήμης νεκρού.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παραμένει σε ετοιμότητα, συνεχίζοντας την αναζήτηση και άλλων όμοιων αναρτήσεων και σε περίπτωση ύπαρξης θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την απενεργοποίηση τυχόν νέων προσβλητικών αναρτήσεων.

Πηγή: newsit.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS