ΑρχικήinetΗ Europol υπογράφει μνημόνιο συμφωνίας με το ENFSI

Η Europol υπογράφει μνημόνιο συμφωνίας με το ENFSI

H Υπηρεσία επιβολής του νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε την υπογραφή Μνημονίου Συμφωνίας (MoU) με το δίκτυο εγκληματολογικών εργαστηρίων ENFSI, που παρέχει πραγματογνωμοσύνες σε μια τεράστια έκταση από τομείς, συμπεριλαμβανομένης της απάτης μέσω υπολογιστή.

Europol - ENFSI
Ο σκοπός της συμφωνίας είναι να διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών που σχετίζονται με την καταπολέμηση του εγκλήματος.

Η Europol έχει ήδη υπογράψει συνεργασίες με ιδιωτικές εταιρείες του κλάδου της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, όπως με την Kaspersky, τη Mnemonic, τη CCIS και την Intel.

Την Τρίτη, ο Wil van Gemert, Αναπληρωτής Διευθυντής Λειτουργιών στην Europol, δήλωσε ότι η ενίσχυση της σχέσης με το ENSFI θα βοηθήσει τη συνεργασία στον τομέα των forensics.

Το δίκτυο ENSFI των εγκληματολογικών εργαστηρίων δημιουργήθηκε το 1995 και τώρα υπάρχει σε 35 τοποθεσίες στην Ευρώπη. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα του οργανισμού, το 2014 υπήρχαν 62 μέλη στο δίκτυο.

Ο τομέας της εγκληματολογίας εκτείνεται από την έρευνα της τοποθεσίας του εγκλήματος, εξέταση όπλων και ινών, τη γροφολογία, την ανάλυση ομιλίας ή τη γλωσσολογία κειμένου έως την ανάκτηση δεδομένων και την ηλεκτρονική απάτη.

«Τα μέλη μας συνεργάζονται ήδη με την Europol. Το μνημόνιο είναι ένα λογικό βήμα προς την ενίσχυση της συνεργασίας μας και την υλοποίηση ενός ευρωπαϊκού τομέα ιατροδικαστικής επιστήμης, όπου και οι δύο οργανώσεις μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο, μέσω δεδομένων και γνώσεων », δήλωσε ο Üllar Lanno, Πρόεδρος του ENFSI.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS