ΑρχικήsecurityΔιακοπή Ρωσικής μηχανής αναζήτησης αμέσως μετά την έναρξη της

Διακοπή Ρωσικής μηχανής αναζήτησης αμέσως μετά την έναρξη της

μηχανής αναζήτησης

Οι υπηρεσίες της Ρωσικής, θρησκευτικής, μηχανής αναζήτησης «Rublev», διακόπηκαν από μια επίθεση τύπου DDoS, για περίπου πέντε ώρες μετά την έναρξη της λειτουργίας, της μηχανής, για το ευρύ κοινό. Η μηχανή αυτή αναζήτησης, είναι το έργο του Yuri Grymov, ενός Ρώσου σκηνοθέτη, που πέρασε δύο χρόνια για τη κατασκευή της, πριν βγει επίσημα online τη περασμένη Τρίτη.

Σκοπός αυτής της μηχανής αναζήτησης, είναι η παροχή Ρωσικών Ορθοδόξων Χριστιανών ειδήσεων και συνεντεύξεων με θρησκευτικούς ηγέτες, καθώς και η παροχή κοινωνικής δικτύωσης, προσφέροντας στους χρήστες και τη λειτουργία, των social media.

Η ιστοσελίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναζήτηση προσευχών, αγιογραφιών, εκκλησιών και μοναστηριών, για να διατυπωθούν απορίες προς τους ιερείς, για να ανεβάσει κανείς βίντεο και εικόνες, ή για να ψάξει πληροφορίες σχετικά με τις εορτές και τους Αγίους.

Όλα τα ερωτήματα φιλτράρονται προς αποφυγή επιστροφής προσβλητικών αποτελεσμάτων και έτσι αρκετές από τις αναζητήσεις που επιστρέφουν ένα μεγάλο αριθμό αποτελεσμάτων στις κλασσικές μηχανές αναζήτησης, δε φέρνουν καμία απάντηση στο Rublev. Προς το παρόν όμως, δέχεται μόνο αναζητήσεις στα Ρωσικά, και δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με το αν θα προστεθούν περισσότερες γλώσσες.

Ο ιδρυτής της μηχανής αναζήτησης, Rublev, αναφέρει σε ανάρτηση του τη περασμένη Πέμπτη, ότι έχουν επανέρθει σχεδόν όλες οι υπηρεσίες του δικτυακού τόπου, εκτός από κάποιες υπηρεσίες και tools, τα οποία δε λειτουργούν προς το παρόν.

Σχετικά με την επίθεση, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τη ταυτότητα αυτών που μπορεί να την έκαναν, και είναι αρκετά απίθανο να ανακαλυφθούν, αφού η DDoS επιθέσεις πραγματοποιούνται μέσω ενός αριθμού συστημάτων.

Οι απατεώνες του διαδικτύου, έχουν δημιουργήσει ειδικές υπηρεσίες για αυτό το είδος των επιθέσεων, όπου με μια μικρή αμοιβή, καθένας μπορεί να κάνει επίθεση σε μια ιστοσελίδα και να τη βγάλει offline. Μάλιστα για μια οκτάωρη επίθεση, η τιμή είναι περίπου στα 136€.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS