ΑρχικήinetΤα drones σύντομα θα ανιχνεύουν βόμβες στο Λάος

Τα drones σύντομα θα ανιχνεύουν βόμβες στο Λάος

Τα drones είναι περισσότερο από ιπτάμενα ρομπότ σχεδιασμένα για εμπορικές παραδόσεις και αγορά Crocs.

drones

Παρά την κάποια παρατεταμένη καχυποψία από τους καταναλωτές, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν αναπτυχθεί για το κοινωνικό καλό. Μπορούν να βοηθήσουν τις αποστολές διάσωσης, στην πλοήγηση δύσκολων περιοχών, ακόμα και στην κατάσβεση πυρκαγιών. Τώρα, η νέα αποστολή του drone της ArchAerial με έδρα το Austin, θα μπορούσαν δυνητικά να σώσει ζωές σε περιοχές όπου συμβαίνουν συχνά ατυχήματα και θάνατοι από βόμβες που δεν έχουν εκραγεί.

Μια επιχείρηση εναέριας απεικόνισης, η ArchAerial, απασχολεί ήδη αεροσκάφη για τη γεωργική χαρτογράφηση, την ακαδημαϊκή έρευνα και αρχαιολογικές έρευνες. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο SXSW, ο Ryan Baker, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει ένα πρωτότυπο που θα χαρτογραφήσει τα ναρκοπέδια και θα εντοπίζει βόμβες σε περιοχές που ιστορικά μαστίζονταν από τον πόλεμο. Το ανθρωπιστικό drone, Octocopter, θα είναι φορτωμένο με LIDAR, τεχνολογία τηλεπισκόπησης που χαρτογραφεί τρισδιάστατα την επιφάνεια της Γης με άψογη ακρίβεια. Εάν η αποστολή εξελιχθεί όπως έχει προγραμματιστεί, θα κρατήσει τους επιθεωρητές μακριά από το έδαφος για την αναζήτηση ναρκοπεδίων.

Η πρώτη αποστολή εντοπισμού ναρκοπεδίου της ArchAerial θα είναι στο Λάος, μια χώρα κυριολεκτικά σημαδεμένη από τον πόλεμο του Βιετνάμ. Οι ΗΠΑ έριξαν περίπου δύο εκατομμύρια τόνους εκρηκτικών μέσα σε διάστημα εννέα ετών, καθιστώντας το Λάος, μια μικρή χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας την πιο βομβαρδισμένη περιοχή στον κόσμο. Μισό αιώνα αργότερα, περίπου 80 εκατομμύρια βόμβες μεγέθους μπάλας του baseball είναι διάσπαρτες σε όλη τη χώρα και συνεχίζουν να απειλούν τις ζωές των αμάχων.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS